Šatôčky s tvarohom

dorisa - fotkadorisa, 13. marca 2011
Šatôčky s tvarohom
Foto: dorisa

Dnes sme mali chuť na niečo sladké. Tak som vbehla do mrazničky a chladničky a našla som tam lístkové cesto a ochutený tvaroh. Upiekla Zobraziť celý popisDnes sme mali chuť na niečo sladké. Tak som vbehla do mrazničky a chladničky a našla som tam lístkové cesto a ochutený tvaroh. Upiekla som šatôčky. Boli mňam.

20
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

500 g
300 g s hrozienkami
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny.

    Šatôčky s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Potom ho rozvaľkáme na cca 3 mm a nakrájame na štvorce. Do stredu dáme za lyžicu tvarohu a cesto preložíme do tvaru trojuholníka. Okraje cesta predtým potrieme rozšľahaným vajcom, potom vidličkou upravíme obe strany. Taktiež vrch šatôčok potrieme vajcom. Dáme piecť do rury na 180 stupňov, pečieme cca 20minút. Šatôčky su chrumkavé. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

dorisa
@3sandra3 ,tento tvaroh, čo je na obrazku je z lidla a je už ochutený. Majú aj s hrozienkami s vanilkovou príchutou a druhý s orechami- je to aj osladené.
elisticka
Vlasti taketo kolaciky zboznujem :-)))mnamky urobim mam tvaroh aj listkove :.....
3sandra3
áno? to som nevedela, že sú už aj také tvarohy - ochutené,,, musím zbehnúť do lidla,,,a bola som tam minulý týžden a nič také som si nevšimla... budem lepšie kukať...
dorisa
@3sandra3 , a máš aj na slano, ale neviem, s čím je. Sú položené pri tvarohoch, pozri si na obrazku,ako vyzeraju-len farbou sa lišia, žltý, hnedy a fialový, su300 g. a stoja okolo 1euro.
bejaja
mňam, určite dobré,...čo si nedoniesla ochutnať...:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia