Zemiakové rezance - Qing jiao tu dou si

2010 - bez fotky2010, 8. augusta 2011
Zemiakové rezance -  Qing jiao tu dou si
Foto: 2010

Cina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn.Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych Zobraziť celý popisCina je obrovska krajina rozlohou kusok mensia ako cela europa , ktora ma velke mnozstvo rozlicnych kuchyn.Tak isto v Cine je vela rozlicnych miestnych kuchyn aj ked do svete najviac prenikla jej juzna kuchyna.Tak ma syn prekvapil s touto zaujmavostou zo severnej Ciny kde sa je vela kapusty a zemiakov.. Zemiakove slize .....to nie su slize ale zemiaky "nakrajane" na slize .

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľké
1 lyzica
1
1 lyzica
1-2 lyzica
1/2 lyzicky
1
2 struciky




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrajame na slize da sa pouzit V krajac ja som pouzil "specialnu skrabku" . Dame ich hned do studenej vody aby nam neocernely.Treba pouzit nemukove zemiaky.( neviem ako sa to spravne po slovensky volaju?)

    Zemiakové rezance -  Qing jiao tu dou si - obrázok 1
  2. 2

    Chilli , ( my sme pouzili lyzicku chilli oleja ) jarnu cibulku a cesnak nakrajame na velmi dobno. Do woku dame rozohriat lyzicu sezamoveho oleja a pridame chilli a cesnak acca 1 minutu oprazime. Pridame scedene zemiakove slize a "stir fry" a mesiame prazime cca 1-2 mniuty. Pridame ryzovy ocot a lahku sojovu omacku a trosku cukru a stir fry cca 4-5 minut a nakoniec prihodime jarnu cibulku.

  3. 3

    Vysledok prvy krat som jedol zemiaky ktore su stale trochu chrumkave. Vyskusajte....dobru chut.

  4. 4

    Robili sme aj dalsiu verziu ako prilohu ku salatu. len tu sme pridali trosku kurkumi nech tie "slize " maju aj peknu farbu.

    Zemiakové rezance -  Qing jiao tu dou si - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Inac tie velke fasirky z bravcoveho sa volaju "levova hlava" ?( maju byt vacsie ).
Je to jednoduchy recept : bravcove mlete zmiesane s vajickom jarnou cibulkou , cerstvym zazvorom troskou sojovej omacky ,sol, korenie, cukor a maizena na zahustenie.Vyprazime....
dorisa
Jedinečné, uložím, treba vyskúšať. Krásne fotky:)
jody
Jéj a ja som nevedela, že robím čínsky recept :D
Minule som mala na "čínu" málo zeleniny a tak som tam pridala zo tri krumple takto na tenučko nakrájané, boli fantastické, chrumkavé a také "iné!... Chutili skôr ako bambus :-)
evanaaa
Tie zemiačky sa mi páčia, musím vymyslieť, ako ich tak nakrájať, aby sa podarili. Podobne krájané sa používajú aj na rosti placky. ( prečo nemám dve bodky, len samé dvojbodky). Pre seba by som mohla spraviť, ak bude mať muž navarené.
evanaaa
Dogagador, nemám,mám len klasický struhák so slzičkami a to by boli dosť ploché.
bejaja
vyskúšam, "špeciálnu škrabku" mám, ale málo používam, iba sem - tam na rezance z koreňovej zeleniny, alebo z cvikly,určite ju teraz využijem častejšie... :))
2010
zemiakove rezance sa daju spravit aj trochu inac slavnostenjsie ked sa omotaju okolo kreviet a vsetko sa da do paraku...



alena45
fakt zaujímavé. Keďže milujem krájanie a strúhanie, tak to určite vyskúšam. V-krájač mám, ale neviem ktorá je to tá špeciálna škrabka.
tothka
@alena45 predpokladám, že ide o krájanie tzv. veľkou Turbo škrabkou,
ktorá sa dá použiť na čistenie zemiakov a zeleniny, ale aj na pekné slížikové krájanie. Dostaneš ju kúpiť u stánkových predavačov, kde sa predávajú aj V-krajače
eva53
uauuuu, ja žasnem nad tými zemiakovými slížami



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia