Krémová drožďová nátierka

bonpari - fotkabonpari, 21. januára 2013
Krémová drožďová nátierka
Foto: bonpari

Už od detstva som neznášala drožďovú nátierku. No ako učiteľka desiatujúca v škole som jej zrazu prišla na chuť. Možno je to aj preto, Zobraziť celý popisUž od detstva som neznášala drožďovú nátierku. No ako učiteľka desiatujúca v škole som jej zrazu prišla na chuť. Možno je to aj preto, že všetci ju robia s vajcami, múkou či párkom a táto je niečo úplne iné. Neviem, čo presne tam dávajú v školskej jedálni, no ja som sa snažila podľa pamäti a chute vytvoriť niečo, čo sa nato minimálne veľmi podobá. Výsledkom bolo, že som sa jej nevedela dojesť, navyše očakávam, že budem mať krásne vlasy a pleť po toľkých spráskaných chleboch :)

15-20 minút
príprava

Suroviny

2 PL
2 PL
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Masla i syru môžete dať podľa chuti i viac, ak by to bolo niekomu príliš drožďové, či naopak ubrať. Ja dávam vždy poriadne polievkové lyžice kopcom. Osolím, okorením a vymixujem mixérom do peny.

  2. 2

    Cibuľu si nakrájam úplne nadrobnúčko, aby v nátierke príliš nevynikala a na troške oleja ju udusím domäkka.

  3. 3

    Keď už je cibuľka mäkká, pridám prstami rozdrobené droždie a nechám roztopiť. Sem tam premiešam a keď sa spojí cibuľa s droždím, ktoré už má krémovú konzistenciu, odstavím. Zmes si dám do inej misky, aby to nebolo stále v tom horúcom hrnčeku a nechám vychladnúť.

  4. 4

    Vlažnú drožďovú zmes pridám k syrovej zmesi a opäť vymixujem mixérom. Kým si nakrájam chlebík a zeleninku, dám nátierku vychladiť do chladničky. Chladom aj trošku stuhne a je chutnejšia.

Diskusia k receptu

miamia
vyskúšam aj ja, dík za tip... :) mne bude určite chutiť aj takáto výraznejšia chuť, ale na úvod dám radšej viac syra a masla, lebo tie dve kocky droždia mi doma len tak neprejdú! :))
medovnicek
drožďovú nátierku nám zvykla nosiť do práce kolegyňa, ktorá kedysi dávno pracovala v jasličkách a nám veľmi chutila, vďaka za recept
denyany
aj ja takto robievam drožďovú pomazánku a deťom chutí. ak mám zelenú cibuľku, pridám ju tam nadrobno nakrájanú.
1x lianka
klaura
chválim recept ... tiež mám rada drožďovú nátierku, aj apriek tomu že nás si ju zjem sama robím si ju často ... trochu ináč (recept mám tu na vareche) nabudúce urobím podľa teba ... :)
bonpari
skuste a dajte vediet.. nie kazdemu taketo nieco chuti.. u nas to jem tiez iba sama :) drozdie by ale malo byt co najcerstvejsie.. raz som to robila zo starsieho, aj ked stale bolo v zaruke, no vtedy som tam musela dat vela masla, vela syra a este stale prerazala silna akoby stiplava chut a nebolo to ono..
jerica
@bonpari droždie mám rada , len tak , niekedy s cukrom:-) príde na to , že to tiež skúsim :-)uložím do pripomienok !
samanka
u nás sa robila často, aj so syrom, minimálne z dvoch kociek, ale v poslednom čase je droždie nejaké čudné-akési kyslé...
ebaka
nikdy som túto nátierku neobľubovala,ochutnala som ju len raz a už nikdy....ale dnes som dostala na ňu chuť,dik...ukladám
evanaaa
Ja som robila zatiaľ len s vajíčkom, tá je aj tu v receptoch viackrát, tú tvoju som ešte nemala, ak spravím, bude len pre mňa.
bodulka
Už dávno som hľadala recept,konečne chutná nátierka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia