Baklažánové karí

martinis - fotkamartinis, 2. júla 2013
Baklažánové karí
Foto: martinis

Karí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho obmien - zeleninové či mäsové, pálivé, aj menej, Zobraziť celý popisKarí je vynikajúce jedlo, ktoré sa pripravuje po celom svete a aj vďaka tomu má mnoho obmien - zeleninové či mäsové, pálivé, aj menej, zložité aj jednoduché. Tentokrát jedno vegetariánske - z baklažánu, paradajok a výborných korenín.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

na hrot lyžičky
1 PL
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
na hrot lyžičky
4 ks




Postup

  1. 1

    Keď pripravujete karí, vždy musí mať výraznú chuť a pri bezmäsitých variantách obzvlášť. Dôležité teda dnes budú koreniny aj postup ich úpravy. Najprv si však pripravme cibule : očistíme ich, prekrojíme a pokrájame nadrobno.

  2. 2

    Na veľkú panvicu dáme lyžicu masla, či rastlinného oleja. Malo by sa používať ghí, ale ja som ho zatiaľ neskúšal pripraviť. Roztopíme ho a minútu v ňom smažíme škoricu. Skvelá, voňavá kombinácia :)

  3. 3

    Pridáme aj cibuľu a bobkový list, na strednom plameni osmážame, až kým nechytí cibuľa peknú farbu. Pridáme mleté čili, mletý koriander aj karí korenie. Zamiešame a opekáme 5 minút, zatiaľ si môžme nakrájať paradajky aj baklažán na zhruba rovnako veľké kúsky.

  4. 4

    Po piatich minútach pridáme paradajky, baklažán aj čili papričku. Čerstvú som po ruke nemal, rozdrvil som dve sušené. Osolíme, zamiešame a povaríme na slabšom strednom plameni 20 minút, kým sa všetky chute dokonale neprepoja a zelenina nezmäkne.

  5. 5

    Toto jedlo vždy podávam horúce a ideálne bez prílohy, pretože kto by ju zvládol, tak klobúk dolu :)) Chutná večera pre priateľov korenených a pikantných jedál, ktorí oželejú mäso :-)

    Baklažánové karí - obrázok 5
  6. 6

    Môj tip : Ak použijete namiesto masla či ghí rastlinný olej, získate plnohodnotné vegánske jedlo.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
rad
rad
Robím niečo podobné, ale dávam ešte aj cukinu a karfiól.
mariamka
zaujimave chute a postup si nakombinoval :) tanier vyzera krasne
eviana
veľmi zaujímava papanica... tlieskam Tvojej kreativite :)
frezia68
Zasa jeden z dobrých šalátov...pridávaš ľahké fajnotky.
martinis
@ywett : no teda, to mám radosť :)
@rad : aj ja to takto vyskúšam, karfiolové karí som videl robiť jamieho, vyzeralo skvele ...
@mariamka : farebný, chutný, horúci - naozaj dobrý, vyskúšaj, až budeš mať chuť ;)
@izabella929 a @frezia68 : ďakujem za pochvaly, pravdupovediac to za šalát ani tak nepovažujem, predsalen je to karí - ale v princípe máte pravdu, je to taký teplý šalát ;)
@eviana : ďakujem ti pekne, rád skúšam nové veci ! :))
alena007
robila som recept dnes, trošičku som ho ešte doplnila o zelenú papriku a nakoniec trošku oregana, ktoré mám veľmi rada. Mala som ho na obed aj na večeru. Bolo to super, ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia