Špagety s parmezánom a vňaťou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. mája 2015
Špagety s parmezánom a vňaťou (fotorecept)
Foto: afataga

Mala som chuť na ľahký obed, spomenula som si na tento rcp, raz som ho videla na nete, varil ho Zdeněk Pohlreich v jenom Zobraziť celý popisMala som chuť na ľahký obed, spomenula som si na tento rcp, raz som ho videla na nete, varil ho Zdeněk Pohlreich v jenom v prvých dielov Ano šéfe.

1
porcia
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

110 g
2 ČL
50 g strúhaný
 nasekaná
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody som dala variť špagety, asi 3 min. pred ich dovarenim som dala na panvicu maslo a keď začalo trochu bublať, prihodila som k nemu parmazán a korenie

    Špagety s parmezánom a vňaťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Treba rýchlo premiešať, do panvice som dala uvarené špagety, premiešala, odstavila, pridala vňať a znova premiešala, to je všetko.

    Špagety s parmezánom a vňaťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tanieri som ešte posypala parmazánom. Moja skúsenosť pre druhý raz: na maslo treba najskôr špagety a potom syr a korenie, nakoniec vňať, lebo pri tomto postupe sa mi časť syra prilepila na panvicu, ale zas nebol zlý taký pripečený :-)

Diskusia k receptu

tiginko
u nás boli špagety s parmezánom a maslom obľúbené už za socíku. Keď sme dostali kúpiť mletý parmezán, vždy sme si na nich pochutili. A ja som ich nerobila ani nepamätám. Vďaka za pripomenutie, už viem čo máme dnes na večeru
violeta
Toto je naozaj rýchlovka, my si v lete sem-tam robievame niečo podobné, len miesto masla olivový olej extra virgin, vňať a parmezánom posypeme, na to netreba ani druhú panvicu :-)
caterina
fajne si navarila, kludne do zarad aj do kategorie Talianska kuchyna ;)
micanela
super, o tomto su dobri kuchari - skoro z nicoho urobit dobrotu

vdaka ta tip
zolik
krasne jednoduche a kvoli inspiracii uz v kk za 5.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Takéto jednoduché špagety mám veľmi rada, pekný recept :-)
katka78
Keď neviem, čo narýchlo od hladu, robievam si špagety aglio e olio e peperoncino, odteraz mám vďaka teba ďalšiu chutnú alternatívu! Ďakujem! ;-)
jozka2
Afataga,moj manzel podobne spaghetti robi velmi casto.Ak mozem tak by som ti odporucila dat do oliv oleja bazalku,oregano,c.korenie a pokrajat cesnak,cerv. a zelenu paprika cerv.redkvicku mozes oblansirovat aj s vnatou.Vsetko ika oblansirovat a dat na spaghetti,je to to vyborny recept ak sa zunuje paradaj.sauce.Verim,ze si si pochutnala aj ty na tebou urobenym receptom.5
jozka2
Vidim,ze mas 3,8 hviezdiciek.Myslim,ze to sposobila nedovera k tomuto nezvycajnemu receptu,ale priznam sa ak to robi moj manzel mne to pripada ako sviatocne jedlo, pmavame ich s broccolirob na pare,ale pri odcedeni musis nechat troche obvarin,nesmies ich do sucha nechat odciet a pre 2 porcie pouzit asi 5 str.cesnaku roztlacene nozom na vacsie kusky,tiez oblansirovane nie opecene.*****
afataga
dakujem vsetkym za pozitivne ohlasy, som rada, ak som niekomu osviezila pamat :-)
@tiginko ja ani veru neviem, ci za sociku bolo u nas dostat parmazan
@violeta jasne, aj tak sa da, chcela som skusit podla Zdenu :-)
@caterina naco zbytocne provokovat? :-)
@jozka2 robievam cestoviny na vela sposobov, pouzivam aj tebou spominane suroviny, okrem redkvicky, teraz som chcela take dietne a hviezdicky? to mi je uplne fuk :-)
@radox1 s cesnakom je to uz zas ine jedlo, potrebovala som dietne, nebolo mi dobre
2010
5* , skus na buduce spravit staru lacnu taliansku dedinsku verziu ked si nemohli dovolit syr ktory bol len na predaj. Oprazena struhanka , olivovy olej , vnatka a cesnak.


afataga
@2010 viem, ze aj tak sa robi, este som nenabrala odvahu, mozno raz skusim, ked budem velka, dik
havino
Ked mladší syn doniesol z IT parmezán a v týždni na otázku čo si jedol, že špagety s parmezánom. A to len také samé? hej, také samé, že jemu ten syr veľmi chutí. Nále som si v duchu, chuda moje, od mamky odsťahované, samostatné, také suché musí. Tieto Tvoje ked som tu zbadala, tak som sa aj pousmiala veru a aj ja na ne chuť dostala a tak teda dnes na obed uvarila. Olivový olej, naň špagety, hrsť syru, bazalka. Diétnejšie, ako píšeš, ale chutilo mi veľmi. Bude aj inokedy a ked kúpim ten chilli pecorino, aj s ním.





1x elixir
afataga
jej @havino potesila si ma, uz toho syna hadam ani nebudes tolko lutovat :-), jasne ze aj bazalka moze byt, aj olivac, vzdy to bude ine, raz cesnak, olivy atd atd atd, hlavne ze nam to chuti aj bez bambina :-)
paploska
mňa, tieto ja zbožňujem. akosi už nemám chuť na mäso a motivovala si ma dnes na večeru :-)
tiginko
ja neviem či sa to malo právo volať parmezán, ale u nás v rodine sa tomu strúhanému syru v malých zelených sáčkoch, ktorý neviem kde naši kupovali, hovorilo tak. A podobne to veru aj chutilo. V tých časoch som nebola tá, čo chodila po nákupoch, len tá, čo konzumovala, čo rodičia navarili :-)
jozka2
afadaga,aj take ako ty, si robim, iba z petrzlenovou vnatou a vela a syr,no manzel zasa tu jeho verziu>Ja si k tomu este dorobim nejaky salat, alebo len broccolirob,neviem sa ich dojest.
Mas asi podobne chute ako ja.
elixir
Ďakujem za recept na chutné jedlo, taká diétna dobrota, z takého sa nepriberá :), nabudúce si ich spravím plný kýblik. :)



kakao
Recept na úrovni postupu na prípravu gumovej plastelíny a madam @afi div Nobelovu cenu nezískala.
elixir
Aké milé, že @kakao recept pripomenul, môžem len odporúčať, pripravila som už viackrát... S rôznymi bylinkami na obmenu, poliate maslom... Tie chute nemajú chybu. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia