Bravčové soté
Bravčové soté

Soté z panenky à la Picúr videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 25. júna 2019

Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Soté z panenky à la Picúr (videorecept)
Foto: tvvarecha

Suroviny





Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku nakrájame, ochutíme horčicou, kečupom, mletým čiernym korením a mletou paprikou.

  2. 2

    Zeleninu pripravíme zvlášť, nie s mäsom. Cibuľu, papriku aj paradajky pokrájame. Paradajky krájame na väčšie kúsky, aby v nich zostala šťava.

  3. 3

    Zeleninu dáme do hrnca, ochutíme kečupom, horčicou, soľou, korením, pridáme trocha oleja, pohár vody a dáme variť.

  4. 4

    Na panvici s olejom orestujeme bravčovú panenku. Neskôr pridáme zopár kúskov nakrájanej slaniny a chili papričku na dochutenie. K mäsu primiešame uvarenú zeleninovú zmes.

  5. 5

    Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Na panvicu dáme olej, pokrájané plátky cibule a plátky slaniny. Uvarené zemiaky scedíme a posypeme mletou červenou paprikou. Premiešame a pridáme do panvice k cibuli so slaninou. Všetko spolu orestujeme.

  6. 6

    Hotovo, môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

hannes
Mastné nezdravé jedlo, zbytočne veľa oleja (do všetkého, ba ja tam, kde svoju robotu pokojne vykoná slaninka). Dávať do nerozohriateho oleja cibuľu ergo zeleninu je neuveriteľné, urobí to iba začiatočník a aj to iba raz. Dá sa to urobiť aj podstatne zdravšie, hlavne bez tých hektolitrov oleja, stačí ho iba kvapka do mäsa a na cibuľku, v zelenine je slaniny celkom dosť, tak na čo?
buchtabuchta
Panenka je jemne makke maso, tu nie je treba krajat na kocky, to je barbarstvo. Aj tak to je len maso v leci, ziaden zazrak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia