Jemný grahamový chlebík

teresa21 - fotkateresa21, 3. novembra 2010
Jemný grahamový chlebík
Foto: teresa21

Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej stránke pre pekárskych maniakov:) http://domacipekarny.dama.cz

Suroviny

350 ml
3 lyžice
2 lyžičky
1 lyžica
300 g , najlepšie chlebová
100 g
100 g
1/2 kocky
podľa vkusu
podľa chuti podľa chuti, napr. kmín, alebo ja rada dávam provensálske korenie




Postup

  1. 1

    Do nádoby z pekárničky na chlieb dáme postupne všetky suroviny počnúc vodou, pričom dáme pozor aby droždie neprišlo do priameho kontaktu so soľou.

    Jemný grahamový chlebík - obrázok 1
  2. 2

    Pekáreň na chlieb nastavíme na program celozrnný chlieb a tmavá kôrka (to záleží od typu pekárne) a už len počkáme, kým nám celú kuchyňu prevonia čerstvo upečený chlebík :).

Diskusia k receptu

coldbery
Včera som piekla chlebík,ale ten tvoj sa mi pozdáva...takže na budúce ho urobím....fajn receptík....ja som zatiaľ robila len z tých kupovaných....nie su zlé,ale mám radšej to skúsim s normálnymi múkami a droždím....:-)))
samanka
vydarený chlebík. Ja som vyskúšala namiesto grahamovej kukuričnú a dopadlo to dobre. Trocha experimentujem.
tatranka
Už viac krát som našla ponúknutý recept z domácej pekárničky.Páčia sa mi.Takže už viem,čo si poprosím od Ježiška pod stromček.Potom už len budem skúšať.Ukladám do KK.
regina11
Aký pekný chlebík!! Akú máš pekárničku? A prosím, si s ňou spokojná?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia