Syrový šalát s mungo klíčkami

martina34 - fotkamartina34, 21. novembra 2010
Syrový šalát s mungo klíčkami
Foto: martina34

Šalátik vhodný na bielkovinový deň plný vitamínov.

10 minút
príprava

Suroviny

3 listy
1/2 ks, čerstvá očistená
1 ks
2 PL - suchých fazuliek, po naklíčení je ich viac
hrsť
50 g
50 g, alebo hermelín
2 PL
štipka
štipka
1 PL




Postup

  1. 1

    Mungo fazuľky si dáme naklíčiť - ja dávam 2 PL suchých fazuliek, to je tak na jednu dávku. Nakrájame si uhorku, paradajku, pridáme mungo, postrúhaný eidam syr, nakrájaný encián. Trochu posolíme, okoreníme šalátovým korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šalát vložíme do šalátových listov, pridáme olivy a na vrh dáme trochu cottage syru.

Diskusia k receptu

julica
klíčime, klíčíme, denne aspoň chvíľu :) super
etulik
Super...toto určite vyskúšam..mňam, vyzerá to dobre.:-)
malazuzana
Prosím ťa, ešte nikdy som nerobila nič s mungo klíčkami... ako sa s tým pracuje? Myslím to kličenie a tak :) ďakujem
marienka44
Klicenie munga: Mungo nasypeme do pohara zavaracieho a zalejeme vodou, aby bolo mungo zakryte. Nechame v chladnicke 24 hod, potom ho premyjeme na sitku a znovu dame do pohara a zakryjeme s gazou /aj dvojmo/ a tu upevnime gumickou. Napustime novu vodu a pohar obratime hore dnom na tanierik, prebytocna voda odtecie. Nechame stat asi 4 dni, ale kazdy den premyvame mungo. Gaza nam zachyti mungo, aby neutieklo do drezu. Narastu asi 2 cm klicky plne enzymov, prospesnych zdraviu.-Inac mungo je zelena fazulka cinskeho povodu, dostat ho aj v Kauflande, dalej v Zdravej vyzive. Obsahuje fytoestrogeny.
martina34
Ja si zvyknem dať večer do skleneného pohára 2 PL suchých fazuliek, zalejem vodou a dám do chladničky. Ráno ich zlejem na sitko a počas dňa ich niekoľko krát prepláchnem, ale nenechávam vo vode. Za také tri dni mám mungo naklíčené, no vyjedáme ho ešte počas klíčenia, chutí ako zelený hrášok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia