Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou fotorecept

celero - bez fotkycelero, 24. novembra 2010
Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept)
Foto: celero
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
3 plátky, bez kosti
6 hlavičiek
4 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na rezance. Vodu z hríbov si odložíme. Zatiaľ čo namáčame hríby, mäso umyjeme, nakrájame na rezance, dáme do misky, pridáme ústricovú omáčku, hríbovú omáčku, rybaciu omáčku, zázvorový olej a svetlú sójovú omáčku, premiešame a necháme 10-15 minút marinovať. Mrkvu očistíme, umyjeme a škrabkou - zn. Jamie Oliver ;)) nakrájame na tenké plátky. Nedokrájanú mrkvu zjeme :) Svetlú sójovú omáčku na fotke nehľadajte, zabudla som ju tam priložiť.

    Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na hlbokej panvici rozpálime olej a mäso prudko opražíme.

    Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď pustí šťavu, pridáme shitake hríby, podlejeme trochou vody z hríbov a 10-15 minút dusíme, občas premiešame, prípadne pridáme vodu z hríbou. Ak sme vodu omylom vyliali, použijeme shitake bujón, ak nemáme, tak postačí aj zeleninový bujón. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu (ja som použila tenké; s dobou varenia 5 minút).

    Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ryžové rezance scedíme, necháme odkvapkať, vložíme do panvice, premiešame a opražíme.

    Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme mrkvu, sezamový olej - pre lesk a vôňu, premiešame a podávame. Porciu môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou, koriandrovou alebo zelerovou vňaťou.

    Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jumbo
NO JA BY SOM TO ROBIL BEZ USTR. A RYBACEJ OMACKE. ALE AJ TAK TO MAS ZA 5. VYZERA TO OK .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia