Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom

Martin Frankl
šéfkuchár hotela Fis v Jasnej, 2. septembra 2009
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Foto: Pravda: Ivan Majerský
1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med, olivový olej a najemno nasekanú mätu metličkou vyšľaháme na hustú hmotu, okoreníme zmesou farebného korenia z mlynčeka a zľahka prišlahávame balzamikový ocot podľa chuti.

  2. 2

    Na masle si opečieme biely chlieb, ktorý zapečieme s modrým syrom. V takto pripravenom dresingu marinujeme listové šaláty podľa vlastného výberu, poukladáme vypraženú hlivu a podávame s hriankou.

Diskusia k receptu

ernest
No kedže už každodenne povzbudzujem hlivu aby rastla na mojich pníkoch ,le čo na nás žmurknú prve plodnice už aj kuchtím Vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia