Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov

cokomilka - fotkacokomilka, 11. decembra 2010
Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov
Foto: cokomilka

Recept na tieto rezance som si vymyslela sama, teda garantujem ich kvalitu osobne. Múka na ne je namiešaná tak, aby vyhovela dietetickým predpisom aj Zobraziť celý popisRecept na tieto rezance som si vymyslela sama, teda garantujem ich kvalitu osobne. Múka na ne je namiešaná tak, aby vyhovela dietetickým predpisom aj pre diabetikov aj pre ľudí, ktorí preferujú makrobiotickú výživu.

6
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
150 g
3 ks, celé
3/4 dl
 morská




Postup

  1. 1

    Navážime si 400-gramovú hmotu z múky špaldovej a ovsenej, prípadne si pomelieme na mixeri ovsené vločky 150 g. Premiešame rovnomerne so soľou. Pridáme vajcia, vodu postupne pridávame podľa konzistencie cesta tak, aby cesto nebolo riedke. Vypracujeme. Cesto zabalíme do fólie a necháme 20 min. odležať.

    Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov - obrázok 1
  2. 2

    Po odležaní cesto rozvaľkáme na hrubší plát. Na jeho ďalšie spracovanie som využila výrobník cestovín. Cesto rozdelíme na viacero rovnakých častí a rozvaľkáme na stupni č.3 nástavca na vaľkanie cesta. Potom tieto tenké pláty preženieme cez nástavec na hrubé rezance.

    Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov - obrázok 2
  3. 3

    hrubé rezance mám dlhšie aby sa z nich dali zamotávať takéto hniezda. Farba cesta je hnedá ako na obrázku.

    Rezance hrubozrnné - aj pre diabetikov - obrázok 3
  4. 4

    Rezance čerstvé varíme 5 minút, mali by byť al dente. Vtedy sú zdravé pre organizmus. Tentokrát som urobila omáčku z čerstvých rajčín, cesnaku, oregana, olivového oleja a trochu červeného vína zn. Chianti. Posypala nakoniec strúhaným parmezánom. Viď titulný obrázok. Špaldovú múku a ovsenú hladkú múku som kúpila v predajni zdravej výživy.

Diskusia k receptu

marianne69
Toto budu urcite vyborne rezanceky,velmi rada varim a peciem zo spaldy a o ovsenych produktoch ani nehovoriac.Takze ukladam a dakujem za recept,lebo niekedy neviem odhadnut pomer muk.Spravim.
ailuj82
super, aj ja rada miešam múky. Rezance som ešte nerobila ale tieto určite skúsim.
zuzocka
Veľmi sa mi zapáčil recept na rezance, určite ho vyskúšam.
aleana
Aj mne sa paci receptik, keby som mala strojcek na rezance,hned by som ich isla robit...ale celozrnnu hrubu muku nemam, neslo by to aj z celozrnnej hladkej? Nemas to vyskusane?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia