Slané rýchle pečivo

frona - fotkafrona, 12. decembra 2010
Slané rýchle pečivo
Foto: frona

Tento recept robím už roky. Je jednoduchý, rýchly, nie moc drahý a dlhšie vydrží (pokiaľ sa nezje). Preto sa môže upiecť aj 1-2 týždne Zobraziť celý popisTento recept robím už roky. Je jednoduchý, rýchly, nie moc drahý a dlhšie vydrží (pokiaľ sa nezje). Preto sa môže upiecť aj 1-2 týždne skôr, ako pečivko potrebujeme. Fotku som použila z iného receptu, ale dúfam, že to nebude vadiť. Moje foto pridám o 2 týždne :)))))

10-15 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250  g
250 g,alebo Palmarín alebo maslo
250 , alebo bryndza
na potretie:
1 ks
na posypanie:
150 g, alebo iný syr
Na ozdobu:
podľa potreby  alebo mandle
 /mak/ na posypanie




Postup

  1. 1

    Múku, tuk a tvaroh alebo bryndzu vymiesime na hladké cesto. Môžeme nechať chvíľku oddýchnuť. Potom ho rozgúľame na pomúčenej doske asi na hrúbku 3-4 mm. Potrieme rozšľahaným vajcom a osolíme. Časť posypeme strúhaným syrom, časť makom a na časť dáme polovičky orechov. Môže sa použiť aj rasca alebo kto čo má rád (sezam atď.) Syrové a makové krájať radielkom na paličky a ozdobené orechom na štvorčeky. Môžu byť aj iné ľubovolné tvary. Uložiť na plech (nemusí sa nechávať veľká medzera) a piecť v rúre na 180-200 °C asi 15 min. Koláčiky musia byť pekne upečené do ružova.

Diskusia k receptu

dorisa
Takéto niečo budem aj ja medzi sviatkami piect, ked už budeme mat sladkého po krk.
frona
Ja tieto slané koláčiky budem piecť na Silvestra. Ešte mám na pláne aj praclíčky...také "šúlané"
verka1
veru urobím, už sa teším, ja mám rada takéto slané dobrôtky.
Dík za recept
emica
poznam tento recept robim z neho pracliky
ejta
áno, výborné, poznám, ja zdobím aj polkou arašídu...
verka1
frona, ja som ich včera upiekla a 2 týždne nevydržali, prišli kamošky a normálne sme ich hned zožrali. Ja som ich robila bryndzové a posypala vegetou. Výborné a rýchle, budem pravidelne piecť. Dík.
boba48
ja ten recept mam od swojej mami,jestem z Chorwacii,i bardzo czesto piece te slone 'pogacice'.wszyscy ich lubia.ja posypuje z 'czarnuszka'-ćurokot ktory dostalam od siostry z Bosni




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia