Kamilin perník

frona - fotkafrona, 15. decembra 2010
Kamilin perník
Foto: frona

Tento receptík nie je môj. Perník piekla Kamila Magálová v nedeľu na relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujal, a keďže som mala mať Zobraziť celý popisTento receptík nie je môj. Perník piekla Kamila Magálová v nedeľu na relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Veľmi ma zaujal, a keďže som mala mať v pondelok návštevu, tak som sa rozhodla, že ho skúsim upiecť. Môžem povedať, že koláčik je výborný. Všetkým chutil. Preto sa chcem podeliť s ním aj s vami.

15 minút
príprava
10+30 minút
na 180+150 °C

Suroviny

400 g
300 g
200 ml
1 PL
2 PL, (ja som dala aj višňový)
1 PL
1 ks
2 ks
500 ml
plnka:
podľa chuti
poleva:
1 ks




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, cukor, olej, škoricu, džem, sódu bikarbónu, kypriaci prášok do perníka, vajíčka a mlieko dobre vymiešame elektrickým šľahačom. Plech potrieme tukom a dáme naň papier na pečenie. Pomixovanú masu vylejeme na plech a pečieme najprv cca 10 min pri 180 stupňoch, potom znížime na 150 stupňov a pečieme cca 30 min. Vychladnutý perník prekrojíme na polovice a potrieme ríbezľovým džemom. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vylejeme na perník. Necháme stuhnúť. Ja som nemala hotovú polevu, tak som si urobila podľa seba....

Diskusia k receptu

pivonka
Kamila tento recept piekla aj pred mnohými rokmi v inej televíznej relácii a ja som si vtedy odpísala recept. Vyskúšala som a môžem potvrdiť, že je výborný. Tiež som chcela pridať, ale už som ho dávno nerobila. Môžem všetkým iba odporúčať.
frona
Fotku som pridala Kamilinu. AAAAle mám ešte pár kúskov môjho...dnes ho odfotím a foto zmením :))))
frona
OK, myslela som že sa obrázok nejakým nedopatrením k receptu nepridal. Škoda, že ste ma na to neupozornili po pridaní receptu. Ale ja som predsa napísala, že recept nie je môj!!!!!
marienka44
@frona ,preco sa prekrajuje ten perník, ked sa neplní a nezliepa? O tom v recepte nie je zmienka. Ja poznam dávno tento recept bez zlepovania a robím aho aj z pol dávky do tortovej formy.
frona
je tam v recepte, že : Vychladnutý perník prekrojíme na polovice a potrieme ríbezľovým džemom. Len na mojej fotke to nie je vidno
frona
nie kakao nie. Aj ja som bola prekvapená, že je to hnedé. Ale bude to asi tým perníkovým práškom a ríbezľový lekvár som mala dosť tmavý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia