Kláštorné rožteky fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 4. decembra 2011
Kláštorné rožteky (fotorecept)
Foto: pivonka

Je to obmena (a musím zdôrazniť, že veľmi vydarená) vanilkových rožtekov. Sú z TV programu Kluci v akci a recept je mierne upravený.

40 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

210 g
140 g
130 g
25 g na postrúhanie
50 g
na špic noža
2 ks
na posypanie




Postup

  1. 1

    Nastrúhame si čokoládu a prichystáme ostatné suroviny na cesto.

    Kláštorné rožteky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, orechov, masla, čokolády, cukru, žĺtkov a PDP si vypracujeme krehké cesto.

    Kláštorné rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zabalené do fólie ho dáme aspoň na 2 hod. odpočinúť do chladničky, najlepšie však do druhého dňa.

    Kláštorné rožteky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvarujeme malé rožteky a pečieme asi 8 - 10 min. doružova.

    Kláštorné rožteky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pruipravíme si čokoládovú polevu. Vychladnuté rožteky máčame v čokoláde a trošku posypeme kokosom (kto má rád, posype viac).

    Kláštorné rožteky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

hubata
Kráásne rohlíčky - ako by ich jedna mater mala. Musia byť aj chuťove dobré, lebo @pivonka veľmi dobre pečie. Ukladám, čokoládové ľúbime za každých okolností.
alena45
cesto vyzerá veľmi chutné, vyskúšam tento rok podľa Teba.
garanco
Krásne si ich pripravila! Aj mne sa zdá, ako píšeš, že tá obmena je výborná, takže tohto roku budem obmieňať:-))
lia66
Mňááám, nie som si istá, či niečo takéto mám v recepies?!...ukladám, ďakujem za recept-vyzerajú mňamózne!!!
pivonka
Aké milé komentáre, potešili ma. Som rada, že sa vám páčia a naozaj sú výborné, tento rok zrejme nahradia u nás vanilkové rožky. @hubata ,veľmi ma potešila tvoja vysoká mienka o mojom pečení.
@zdenkas , sú krehké, ale vidíš, podarilo sa, nepolámali sa.
Všetkým odporúčam - vyskúšajte, neobanujete.
tatranka
Je to orechové cesto a to zaručuje chutný koláčik.Rožteky sú pekné,ako jeden.Recept je naozaj vydarený.
orchidea
Už mám síce jedny rožteky upečené, vanilkové budem ešte len piecť ale aj tieto sa popri nich zvezú lebo sa mi veľmi páčia, poliate čokoládou... výborné budú určite.
pivonka
Potešilo ma, že sa niektoré chystáte tieto rožteky vyskúšať. Ak ich aj naozaj zrealizujete, budem rada, ak napíšete, či ste boli spokojné s výsledkom.
janger
Orechove recepty su velmi dobre. Taketo celomacane rozteky som este nerobila, su pekne.
maorka
rohlíčky sú krásne, no mám jednu otázku, na 1. obrázku su 2 vajička pripravené na druhom jedno vykúka spod orechov, tk idu tam vajička či nie- nie su totiž v rozpise..
evanaaa
Maorka má pravdu, vajíčka nie sú ani v rozpise, ani v postupe, treba spresniť.
pivonka
Ejha! Chybička se vloudila. Recept je opravený, chýbali tam 2 žĺtky.
alena45
Včera som zarobila 5 rôznych ciest, aj na tieto rohlíčky. Dnes som už polovičku - jeden plech rohlíčov urobila, sú krehké, chutné, som rada, že sa podarili.
pivonka
@alena45 , ponajprv som rada, že si ich naozaj urobila. Často to býva tak, že človek má úprimné predsavzatie, ale potom sa nahromadí príliš veľa receptov a musí redukovať, takže z úmyslu zíde. Ďalej som rada, že ti chutia, lebo, veď vieš - koľko ľudí... Dúfam, že budú chutiť aj tvojim hosťom. Do tretice som rada, že si mi dala vedieť o výsledku, mám spätnú väzbu a to je dobrý pocit. Držím ti palce, nech sa ti v pečení darí.
alena45
pivonka, Ty jedna analytička ! Ale máš pravdu, tých rohlíčkov je toľko, že je ťažko vyberať, tento rok mám proste viac chuť na čokoládové ako na obyčajné vanilkové. Robila som už kedysi aj nutelové, aj pudingové, orechové, vyklápané z formičiek, ale postupne zisťujem, že klasika je klasika.
pivonka
Alenka, s tou klasikou máš absolútnu pravdu. Lenže človek je tvor zvedavý a rád skúša nové. Pudingové a vyklápané z formičiek som nerobila, nutelové áno. Tie sú dobré, ale pokiaľ mám orechy, tak radšej s orechami. Ak stihnem, chcela by som ešte orechové, čo mám od sesternice Evky, tie sa celé obaľujú v nasekaných orechoch.
garanco
@pivonka , zmena bola výborná a pekná a aby som na klasiku nezanevrela, zopár rožkov z tej dávky som obalila vo van. cukre. Ďakujem za recept!
3stan
toto sa mi pozdávaju, ako píšeš vanilkových je fura len jednu radu ked dám miesto orechov kokos do cesta ? nič nepokazím že, alergiu mám na orechy len preto .díky a uchovám si ho na vianoce :-)
alena45
už sú v krabici, nemáčala som ich v čokoláde, len pocukrovala. Sú naozaj výborné,
pivonka
@alena45 , vždy sa poteším, keď môj recept niekomu chutí. V pôvodnom recepte sa celé namáčajú, ako je na titulnej fotke. Ja ich už tiež nenamáčam celé, lebo je to prplavé. Chytím za stred a namáčam len končeky, čo si budem komplikovať život. :-))
pivonka
@alena45 , ešte som si spomenula (a v starších komentároch aj uistila), že si tieto rožteky piekla aj vlani. No, keď sa k nim po roku vraciaš, vidím, že tvojej rodine naozaj chutia, mám radosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia