Vajíčkový šalát tetky Etky fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 10. januára 2011

Recept na tento vynikajúci šalát som získala od dobrej tetky Etky , ktorá ma jedného dňa s ním pohostila a ja i celá moja Zobraziť celý popisRecept na tento vynikajúci šalát som získala od dobrej tetky Etky , ktorá ma jedného dňa s ním pohostila a ja i celá moja rodina sa do neho zamilovala po pár lyžičkách ! Pri popise receptu Vám prezradím tajomstvo jeho úspechu :-)

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

10 ks
4 ks
250 g
200 ml, ochutená
2 PL
6 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na šalát, vajíčka uvaríme na tvrdo a zemiaky /šalátové A/ v šupke.

    Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kyslú smotanu zmiešame s majonézou, čiernym mlatým korením, horčicou a soľou. Solíme opatrne bo dosoliť sa dá vždy len odsoliť tažko :-)

    Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené vajíčka /ak máte čerstvé tak si pri lúpaní spievajte výrazne to pomáha :-)/ pokrájame na krájači vajíčok na kolieska, očistené zemiaky zasa na krájači zemiakov na hranolky. Nebojte sa tých zemiakov je tam tak akurát na množstvo vajíčok, lebo ako tetka Etka vraveli však robíme vajíčkový a nie zemiakový šalát !! Uhorky si nakrájame na malé plátky a hrášku dáme podľa chuti ..

    Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky nakrájané suroviny zalejeme majonézovo-smotanovou zmesou /kto chce môže zmes pripraviť len z kyslej smotany/.

    Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko s láskou , teda jemne premiešame a dáme na chladné miesto na dve hodinky spojiť chute . S týmto šalátom som pravidelne pri domácich súťažiach vyhrávala nad zúfalými sestrami , lebo z misiek zmizol prvý. Odporúčam vyskúšať a určite ho budete pripravovať s takou radosťou ako ja . Dobrú chuť milí varecháči :-)

    Vajíčkový šalát tetky Etky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

stefanm
...a kto ti vyšíval tie "zvončeky"?Alebo to bola výhra za ten fantastický šalát čo vždy zmizne prvý a sestry majú na teba zlosť?...a to si fakt musím pri tom spievať?
janazjarku
@stefanm no predsa ja som vyšívala :-) no nemusíš spievať, ale potom budeš nadávať, keď sa vajco nechce slušne vyzliecť :-D
frezia68
@jankazjarku :zasa nabádaš na zvýšený cholesterol?Ale keď si budem spievať(a to ja rada,neviem,čo na to susedia) tak odbúram stres a to sa kompenzuje,takže urobím...:-)))
stefanm
...aj moja manželka vyšívala.Ale to už je dávno,dávno.Teraz,ak má trochu voľného času,hrá na PC karty.Doba sa mení....Ja si na čistenie vajíčka stále niekoho zavolá.Nerobím to od vtedy čo som ako 8-9 ročný bol v pionierskom tábore na Čingove.Hneď druhé ráno sme na raňajky mali chlieb,máslo,kúsok tvrdého syra,kávu a vajíčko na tvrdo.No a keď som ho čistil vošla mi škrupinka pod necht a celé tri týždne som mal oviazaný palec lebo mi v nemocnici strhli necht a ku palcu dali dlahu lebo mi to hnisalo....A spievať už sa mi ani nechce ani už asi neviem.Ja som svoj "mužný" hlas odovzdal deťom.
evusik
už aj idem robiť, lebo si mi narobila chute... ale len so smotanou, bez majolky.... treba sa po sviatkoch krotiť :-)
dajanca
toľko skvelých receptov na rôzne šalátiky, ja sa tuším budem živiť len šalátami...... :-))
janazjarku
@frezia68 spev som roky používala ako odbúravač stresu a pekne hlasno od podlahy. Našťastie susedia mali pochopenie , lebo som také naše ľudovie vyhukovala horehronské. Môj vzor už nebohý primáš Čuko z Čierneho Balogu.."Zasadiu som tri šípovie ružíííčke mojej milej pod obidva oblôčke..alebo " Včera večer včéééra uštipla ma včela, včelička maličkáá na obidva líčka !" neuveríš ako mi pri tom speve išlo obíjanie kachličiek v kuchyni v rytme dva krát do palca a raz do špachtle :-D
vierik
Ste fantastickí,výborne sa čítate.A šalátik vyskúšam určite je chutný.
stefanm
@janaz.... si normálne obíjala kachličky?...Tak to ja asi začnem vyšívať :) Len čo si pri tom budem spievať keď viem len hymnu???
jerica
@janazjarku vajíčkový šalátik môžem aj každý deň , len tak bez mäska s chlebíkom , pekný chute robiaci fotopostup :-))
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
tie vajíčka sa tešia že sa konečne dostanú bližšie do spolku s inými fajnovosťami a stanú sa súčasťou koruny tvorstva aj keď len na krátky čas.Už sa teším íe im to umožním.
janazjarku
@stefanm napísala som ti komentár mne vlastný no žiaľ škriatok varechy ho nedovolil pridať a ja neviem znova napísať už raz napísané :-( ale veľmi som sa na tom komentári zasmiala aspoň ja :-)
julica
@janazjarku , ked ti nahodou niekedy nebude do spevu a budes mat len cerstve vajicka, poriadne posol vodu, v ktorej ich varis - lepsie sa potom supu, fakt to pomaha.
frezia68
Veď vravím,že by som Ťa chcela za susedku,ale to by bola pohroma pre blok :-))))))
klaura
Vajíčkový šalát ... mňam ... prvýkrát som jedla na lyžiarskom v bufete, v Tatranskej Lomnici. Chutil úžasne ... Rodine ho robím dosť často ...
janazjarku
@julica joj dievka moja i som solila i rôzne iné figle skúšala , lebo rokov aj času mám dosť, ale ak sa sliepka klietková zatne i zľakne /ak ju dáky žid neprosil , aby v kľude vajco zniesla/ tak ti nič okrem spevu nepomôže :-D
janazjarku
@julica a ešte ..nikdy nebolo tak zle , aby nebolo do spevu :-) vieš ja som ešte prudko šľahnutá socializmom ..síce nič si tak výrazne nepamätám ako vetu vytrhnutú z neviem čoho.."ako pri speve tak pri práci"..:-D kto toto vyhútal??
honestka
janka, aj ja vyrukujem tie nase aj pri riadeni- ako vravis ide od ruky, ale pri vajickach casto nemusim, lebo tieto co tu dostavame, ci sa zatnem a kupim z farmy su asi poriadne odstatie, lebo sa supu jedna radost.
takze vzdy budem mysliet ci nespievame rovnaku. = moj salatik sa odlisuje iba mensim mnozstvom uhoriek zavarnych doma, lebo tie kupenskie sa sakramentskie a kyslie. a mali sme ho cez vianoce, medzi ktorymi nechybal ten tunajsi treskovy.
andys
Vajíčkový šalát môžem. Skúsila som viacero receptov, ale uverila som Ti a nabudúce budem robiť tento Tvoj :)
jaja53
ja tiez robim tento salatik (lebo som vyrastla v Tatrach a este k tomu otec bol kuchar) ,ale s rozdielom,ziadne zemiaky len asi 150g dietnej salamy. Strasne ho vsetci lubime,ale to je cholesterova bomba.Tak nie tak casto :)) Vajicka u nas supe manzel, on je trpezlivy,ja by som ich radsej vyhadzovala von oknom,keby bolo otvorene. :)
marianne69
...sak mi bol povedomy ten obrusok:-)vajickovy salat moja slabost,nacisto som mu prepadla,ukladam,urobim,zjem...esteze som si kupila DVD tanecne DISCO:-)))..sak musim vyskakat tie dobroty....skacem uz tyzden ...
janazjarku
@marianne69 skôr ako začali zdravotné problémy v mojej rodine dva roky dozadu..skôr svokra, potom otec..som mala sen viesť skupinu žien 40+ tancom k schudnutiu, lebo tri roky som viedla bystrické "bardotky" pod názvom ..chudnite s Editou.. môj sen bola tančiareň nuž osud chcel že som sa pribrzdila /to neznamená, že som pribrzdená/ lebo tanec je to čo my ženy bytostne potrebujeme , ale je kopec žien , ktoré nemajú s kým tancovať..ma šlak trafí, keď mi na Vareche niekto ten podnikateľský plán ukradne :-)
marianne69
@janazjarku janicka ,ty si moja krvna skupina,tanec je pre mna jediny sport,kde vynikam:-))),inak by mi museli dat pistol ku hlave aj to neviem,ci by som sa hybala:-)milujem ho, mam super dvd kupene v anglickom sekaci:-))))vysaliem sa pri nom jak 20 rocna.Kazdy den 1 hodinu. Ked sa vratim v maji-juni na svk,hlasim sa do partie:-))))41 rokov mam,podmienky splnam.:-))sranda je ,ze sa citim fakt vyborne po tom vysaleni...
stefanm
...tento príspevok má názov : Vajíčkový šalát tetky...a vy, "discotanečnice" si tu dávate rande v ešte nazaloženéj tanečnej škole.Už vás tam vidím :))....Radšej to ďalej nekomentujem a idem vyšívať!!!(mám pekný veľkonočný vzor,ako zajačik sedí na krasliciach a kričí :"...a nie že mi ich olúpete"!!)
janger
Salatik vyborny a ta vasa diskusia tiez :-)))! So mnou je to bieda, aj s tancom (antitalent na vsetky sporty), aj so spevom, ani jedno neviem, ani druhe...Ale snazim sa aspon spievat sem-tam, neviem preco, casto su to stare ruske pesnicky, tie mam nejako zakorenene v hlave...:-))). Budem to teda uplatnovat hlavne pri tych vajciach. Mozno to pojde pri tych ruskych pesnickach este lepsie :-))).
frezia68
@janger :pochybujem,lebo ak sú to dumky(moje obľúbené,asi nie zbytočne nám ruštinu vtĺkali roky do hlavy)tak Ti to pôjde pomaly....ale ako vidím,v mnohom sa podobáme.Sestra -učiteľka tel.výchovy a veľká športovkyňa a ja jej opak ?!Občas sa pýtam,či nás jedna mater mala....ale mala!
janazjarku
@janger dobrý nápad tie ruské pesenkymôžeš potom ten vajíčkový šalát prizdobiť "ruským vajcom" :-)
babinka
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))) potrebovala som to, viac nez jedlo. Uz rano som hladala volaco, pri com by som si nenapadne bez svedkov mohla trosku potancovat (ak sa to tancom da vobec nazvat). Pohyb potrebujem, zas som si kupila nohavice o pol cisla vacsie :-)
jezibabka1
@janazjarku urobila som Tvoj šalátik, ale nestihol postáť, všetok sa zjedol:) výstižnejšie: "ZOŽRAL:))))))" Mňam a dík za recept:)
zitar
@janazjarku , nech už je tá tančiareň pre " panie v zrelom veku" na svete, držím palce. A šalát je iste fantastický, lebo vyzerá "na zjedenie".
marianne69
..vyborny bol,2x som si pridala,neostava ine,len tancovat o hodinu viac:-)
marianne69
...len teraz neviem,ci je to tym salatom alebo tancom, 2 kg su uz dole,no bude to tym salatom:-)))
ketty3811
tak šalát bol super,ale ako je to možné že @marianne69 má dole 2 kg a ja nič???Zajtra ho urobím znova,ale ak to nebude fungovať,tak...:-)Ale ináč fakt ho všetkým odporúčam,je výborný.
pivonka
Bohužiaľ až teraz som naďabila na tvoj šalátik a na túto skvelú debatu. Šalátik zakladám a už si naň robím chúťky. Berieš na tanec aj 65-ročné babky :-) ? Lebo ja som ako @marianne69 , keď pohyb, tak len tanec. A ešte k tej piesni, to bola taká budovateľsko-národná, že si už veľa pamätám, tak aj ju si pamätám:
Prídi ty šuhajko ráno k nám, uvidíš, čo ja to robievam.
Ja ráno vstávam, kravy napájam, ovečky na pole vyháňam.
A keď si tú prácu vykonám, potom si veselo zaspievam,
a pri tom speve, ako pri práci, zavše i na teba myslievam. :-)))
mustafa105
Veľmi dobré . Odporúčam každému , kto ma rád vajíčkový šalát !!!!!!
warheart666
je to super recept. ja som si ho dovolil este vytunit nadrobno pokrajanou sunkou a kapiou, nech si pochutnaju aj oci. vrele odporucam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia