Jelenina na zeleninovej omáčke

iva84 - fotkaiva84, 23. januára 2011

Tento recept mám od mojej kamarátky a ja som si ho ešte troška vylepšila. Pripravujem ho ako nedeľný obed a veľmi nám chutí.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
Marináda:
1 dcl
1 ks
2 strúčiky
Omáčka:
 +múka na zahustenie




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na plátky, naklepeme, narežeme na koncoch a namočíme do marinády na min. 24 hodín a necháme odležať v chlade. Suroviny na marinádu zmiešame spolu.

  2. 2

    Po odležaní mäso sprudka opečieme z obidvoch strán a uložíme na teplé miesto. V hrnci podusíme na cibuľke mrazenú zeleninu a slaninku, na ňu poukladáme opečené mäso, zalejeme výpekom a dusíme domäkka.

  3. 3

    Keď je mäso udusené zahustíme zátrepkou (voda+múka) a dochutíme.

Diskusia k receptu

julica
alebo aj zelenina na jeleninovej omáčke :)
evanaaa
Mrazenej zelenine stačí nanajvýš 20 minút, jelenie sa určite dusí aj hodinu, nie? Kedysi som robievala z neho guláše. Tá omáčka má byť potom asi kašovitá, lebo zelenina sa najprv dusí samotná a potom ešte s mäsom, takže sa úplne rozvarí. Iné by bolo, ak by sa pridala až keď je mäso skoro mäkké. Ale dobré to bude na každý spôsob.
iva84
Tým, že bola jelenina v marináde bola rýchlo hotová. Ten čas som zadala ozaj len "od brucha", vôbec som to nestopovala. Najprv som podusila zeleninu a na ňu som poukladala mäso. Zeleninu som nemala vôbec rozvarenú.
gogogo
nie tam akosi priveľa zmesi korenín? Nezaniká potom chuť diviny?
evanaaa
Takže, tak je to. Ale môže s apoužiť iste aj čerstvá zelenina? Ináč, aj ja často používam mrazenú.
julica
tiez sa mi tak zda: davat kari do diviny, to je uz ina kava...
iva84
Môže sa aj čerstvá zelenina, ale chcela som si to urýchliť a zjednodušiť :) Kari korenia som dala len štipku. Ináč tiež sa mi zdalo dosť divné dávať kari na divinu, ale vôbec to necítiť pokiaľ sa dá "přiměřeně". Chuť diviny sa tými koreninami vôbec nestratila. Korenie na divinu všetko vyriešilo. Nešetrila som cibuľou, čo urobilo len dobrotu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia