Plnené kalamáre

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 28. januára 2011
Plnené kalamáre
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

700 g, čerstvé s hlavami
3 strúčiky nasekané na drobno
3 ks
hrsť nasekaná
 hrsť
100 g izbovej teploty




Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný na drobno, petržlenovú vňať a citrónovú kôru. Ochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Zmes restujeme na strednom ohni do zlatohneda asi 10 minút. Počas praženia pomaly pridávame olivový olej. Zmes mierne schladíme, pridáme maslo a dobre premiešame.

  3. 3

    Umyté kalamáre prstami naplníme a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Kalamáre pred podávaním prekrojíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia