Sezuanske baklazany

2010 - bez fotky2010, 1. augusta 2011
Sezuanske baklazany
Foto: 2010

Ja som si vzdy myslel ze len okolo stredozemneho mora robia dobre baklazany ... pokial som nemal tuto cinsky recept. Hovoria ze to to Zobraziť celý popisJa som si vzdy myslel ze len okolo stredozemneho mora robia dobre baklazany ... pokial som nemal tuto cinsky recept. Hovoria ze to to je aj rybaci baklazan ,Nie ze ma chut po rybe ale sposob pripravy.

10 minút
príprava
10 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 lyzice
2 cm
1/2 hrnceka
2 lyzice
2 lyzice
1 lyzicka
3 struciky
1
1 lyzicka
3 lyzice
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Najlepsie japonsky baklazan nakrajame na hrubsie pasiky.

  2. 2

    V miske zmiesame vyvar , sojovu omacku , ryzovy ocot a ryzove vino a cukor a odlozime na stranu.

  3. 3

    Do woku dame olej co ma vysoku dymivost ako arasidovy a rozpalime az zacne dymit . Vhodime baklazany a stir fry - bao tak asi 3-4 minuty az zacne vrch menit do zlatista a vnutro maknut. Ked mate velky wok posunte na stranu ked maly treba vybrat a odlozit na stranu.

  4. 4

    Pridajte , cesnak, nakrajany cerstvy zazvor a secuanske korenie pokracujte v stir fry cca 30 sekund - 1minutu az to zacne rozvoniavat. Pridame zmes omacku a "stir fry" dalsie 2 minuty. Pripravime si zmes maizeny a vody na zahustanie prehrejeme a hned servirujeme, vmiesame naspat oprazene baklazany. Servirujeme s ryzou.

  5. 5

    K tomuto receptu sa da pridat do woku napriklad tofu alebo mlete maso a my sme pridali este cervenu papriku.

Diskusia k receptu

bozulka
Trošku náročné na suroviny,ale môže byť dobré.Pre istotu ukladám.
2010
Tradicna variacia tohto receptu s pomletym bravcovym masom.Nakrajane baklazany sme teraz dali najprv na dve minuty do vriacej vody blansirovat , osusit a potom stir fry vo woku.



radulienka
Mňa by zaujímalo, aký je rozdiel medzi našim a japonským baklažánom, alebo je to dáka odroda?
marianne69
Dnes som si kupila zrovna wok,drahy bol ako slak,vsivak jeden,tak ho otestujem na tomto recepte.Je mi jasne ze na indukcii to asi nerozpalim a ani baklazan nebude zrovna japonsky,nemam ani cierne fazulky,ryzove vino znacky Shaoxing nemam,ale mam ineho druhu,tak vdaka za inspiraciu.Dostali ma tie baklazany,patria medzi mojich 10 naj zelenin...
2010
Dalsia varianta na recept , balkazany naporcovat a dat do marinady : sojova omacka, sladka sojova Ketchap Manis, tmavy cinsky ocot , chilli tak na hodinu a vybrat a oprazit na oleji .Marinadu nakoniec pouzit ako zaklad omacky.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia