Zeleninové rezance z woku fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 21. februára 2011

začal sa ázijský týždeň v jednom nemenovanom Lídli a ja som dostal chuť na niečo bezmäsité, ba až skoro vegetariánske...

3
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g,instantné




Postup

  1. 1

    ...nakrájame si zeleninu na jemno, asi takto...nepísal som množstvá, každý si namieša podľa svojej chuti...

    Zeleninové rezance z woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...uvaríme rezance podľa návodu, tie moje stačilo namočiť do vriacej vody. Zeleninka je nakrájaná, tak dáme rozpáliť wok, ale nie až tak, aby sa nám prepálil olej :-) a postupne pridávame zeleninu, začíname cibuľou, cesnakom, potom pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu, papriku a nakoniec čili papričku, opekáme len chvíľku cca 1-2 minútky...

    Zeleninové rezance z woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...pridáme sójovú omáčku, dochutíme soľou a sezamovým olejom a pridáme rezančoky :-) chvíľku opekáme. Kto chce, môže k zeleninke pridať aj nakrájanú dusenú, alebo inak týranú šunku...dobrú chuť

    Zeleninové rezance z woku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

ketty3811
Aj ja som dnes bola v nemenovanom Lídli a kúpila si nejaké ázijské špeciality,napr.cestoviny a rôzne oleje.Tvoj recept je dobrý a hlavne sa mi páči,že si neprepálil olej.:-)
dorisa
Taká som hladná...hned by som si dala, tak radšej idem spat. Krásne.
janazjarku
Mám rada zeleninové jedlá, jedlá zo sóje aj tofu a napriek tomu poväčšine v mojej mini kuchyni vyvoniava mäso, lebo čo môže byť krajšie ako šťastný výraz chlapa ? :-) No tieto zeleninové rezanky ukladám a just si ich uvarím :-D
tetuska
ja som tiež bola včera na nákupe, v mojom košíku skončili všelijaké thai-omáčky, sweet and souce... proste vynikajúce vecičky na varenie...
kata50
A zas mám čo variť pre môjho vegetariánskeho syna...
zdezda
aj mne sa ľúbia tvoje rezance, no prosím si ešte video, ako si to s tými paličkami jedol :-))))), mne sa to nedarí
babidka
mali sme dnes rovnaky napad , ale ja som pre svoho chlapa predsa len pridala aj kuracie masko :-) Tie rezance mi nechceli zmaknut ani po 10 minutach a tak som ich nakoniec nechala zovriet a potom uz bol chlap spokojny ....:-)
julica
mnam, robim casto, vobec tui netreba maso, este radsej s tenkymi ryzovymi a s mensim mnozstvom sojovky :)
monicka32
Výborné ,je to mnamka .Ja to robievam s ryžovými tenkými cestovinami a sladkou sojovkou.Dakujem za pripomenutie už som dlho nerobila :)
evanaaa
Aj ja som si dnes v akomsi Lídli kúpila Fried Noodles, mala som v marináde na kúsky kur. prsia a ešte namočené Ucho Judáša, tak som to dala dokopy a bolo to dobré. Len, žiaľ, oleje som si asi nevšimla, alebo nemali,ale zajtra sa lepšie podívam.
tetrisss
Hehe, nemenovany Lidl pohol nasimi chutami, ja som dnes tie iste rezance robila, akurat zmes zeleniny bola ina / mrkva, cibula, por, kalerab,huby-kuriatka, slovenska kapusta/.
enerrgizer
ďakujem :-) @julica sójovky som nedal veľa, ale mám nový druh a tá farbí 3x tak dobre ako predchádzajúca a ešte som si na to nezvykol...
evanaaa
Jéj, a na paličky som zabudla, také pekné mám.Ozaj, treba ich po použití vyhodiť, alebo ešte použiť, bolo by škoda. Druhý raz si spomeniem na ne.
bozulka
@evanaaa , záleží aké máš tie paličky keď sú dobre opacované stačí dobre umyť a odložiť.Mne tiež včera priniesol syn veľký nákup.Už bolo načase lebo niektoré suroviny mi už dochádzajú alebo došli.Takéto jedlá som varila často lebo sú hlavne rýchlo hotové a teda zaujímavé hlavne pre nás čo nemôžeme dlho stáť u šporáka.
@enerrgizer máš to dobré,aj tie suroviny.Sezamový olej už nebol a nemám ani ja doma.Musíme sa pozrieť v zdravej výžive tam asi bude.Ale postačí aj olivový..myslím.Výhoda varenia aj pre jednu osobu.
sissi29
Vyzerajú veľmi lákavo. Určite vyskúšam. ;-)
klaura
dnes je bezmäsitý deň ... túlala som sa po Vareche a vybrala som si teno tvoj výborný recept ... :)
jerica
dáka som zaspatá,že mi ušiel Tvoj recept ,ja mám Tvoje recepty ako seriá , rada sa k nim vrátim , tak ako aj k @egreska rcp.
lucylee
vyskúšala som a sú fakt výborné, odporúčam :)
vybusna
tak som si ich urobila a fantastickz som si pochutila
xxdankaxx
mňam a o zajtrajší ibed mám postarané, to bude skvelééééé, už to viidím!
kaixi
ukladám - ako inak vegetariánske a vegánské jedlá - milujem. Varím len tie / aj tomu môjmu :DDD - a čo je nalepšie - chutí mu / tofu, soja, zelenina :)))
tamik
ja som po 4 rokoch vytiahla tento recept...a skvelý...kombinácia cestovín a zeleniny je proste na jedničku :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia