Karfiol s bylinkovou omáčkou

bubadlo - fotkabubadlo, 23. februára 2011

Perfektné jedlo aj pre najmenších, osvedčené e chutné.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
10 g
2 PL
200 ml
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1 KL
štipka struhany




Postup

  1. 1

    Na ružičky rozobratý karfiol uvaríme v menšom množstve posolenej vody domäkka.Vyberieme ho, necháme odkvapkať a odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Niekoľko lyžíc z karfiolového vývaru rozmiešame s múkou a vlejeme do zvyšného vývaru.Dôkladne povaríme, prilejeme smotanu a krátko prehrejeme.

  3. 3

    Do omáčky vmiešame bylinky, posolíme, pokoreníme s ochutíme muškátovým orieškom.Bylinkovou omáčkou prelejeme teplý karfiol a podávame s varenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

seaton
vyskúšam lebo karfiol a brokolica je moja srdcovka ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia