Plnená paprika so sójovou drťou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 13. marca 2011
Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept)
Foto: dorisa

Dnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi Zobraziť celý popisDnes varím bez mäsa. Minulý týždeň bolo mäsa až-až, tak dnes mame odľahčený deň. Na prípravu plnenej papriky som použila sójovú drť. Bola veľmi dobrá,lepšia, ako s mäsom, aj dcéra s vnučkou pochválili.

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g
1 a 1/2 hrnčeka
1 ks
400 g
3 ks
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Klasicky si uvaríme ryžu (olej, cibuľa, ryža, soľ) Necháme vychladnúť.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom si v miske upravíme sójovú drť a to tak, že do nej pridáme trocha vody a vegetu a dáme na cca 2 min. do mikrovlnnej rúry zovrieť. Necháme vychladnúť.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si umyjeme a očistíme papriky, zbavíme ich jaderníkov.

  4. 4

    Potom ryžu, sójovú drť , vajce, vajíčko, petržlenovú vňať zmiešame a vytvoríme masu. Ja som nesolila, vegeta je slaná, stačilo.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zmesou plníme očitené papriky a zo zostatku tvarujeme guľky.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do veľkého kastróla dáme olej, spravíme s hladkou mukou zápražku a nalejeme vodu. Potom pridáme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a ocukríme. Necháme prejsť varom, miešame, aby sa omáčka nezhrudkavela.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom dáme do omáčky variť naplnené papriky,

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Asi po pol hodine pridáme aj guľky. Všetko varíme, kým nie je uvarené.

  9. 9

    Potom dochutíme omáčku soľou, cukrom, prípadne ml. čiernym korením a možeme servírovať. Podávame s čerstvým chlebíkom.

    Plnená paprika so sójovou drťou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

danculka
Teraz treba takéto dietne,ale mi to máme radi a keď drť namočíš do hovädzieho bujónu ,tak je na nerozoznanie,dík...
bejaja
určite to bolo výborné,pekný fotopostup....
anina43
ja tiež robievam plnenú papriku so sojovou drťou, môžem odporučiť, plnená paprika je výborná, ja naplnené papriky predvarim asi 10 min. v mikrovlnke v menšom mn. vody a potom ju aj s tou vodou vlejem do omáčky a ešte dovarim-takýto rýchlejší postup sa hodí hlavne na papriky plnené mäs. plnkou. guľky obalim v hl. múke, aby sa nerozvarili. Doriska dik za pripomenutie tejto dobroty a skvelý fotopostup
marienka44
@Dorisa ,aj ja mam taky istý postup na pripravu masovej plnenej papriky, navyse davam do omacky par hrebickov povarit. Skusim s tou drtou, dakujem za recept.
lucylee
páči sa mi to, minule som robila koložvársku zo sójovej drte a bola fantastická, vyskúšam aj papriku...
marsis
Robím už dlho so sójovou drťou ako náhradou mletého mäsa. Aj plnenú kapustu.
Môj tip: Naplnené papriky a guľky poukladám do jenskej alebo zapekacej misy (pekáča), mierne podlejem vodou a v rúre nechám asi 45 minút uvariť. Potom vložím do paradajkovej omáčky, v ktorej som varila okrem celej cibule aj vetvičku zelerovej vňate. Nalejem aj šťavu z pekáča. Je to rýchle a bez práce, bez risku pripálenia.
lucylee
Robila som cez víkend, je to fakt mňamka. Len ja som do omáčky nedávala múku a dala som tam koreniny ako klinčeky, škorica, bobkový list, nové a čierne korenie. Tak isto som robila bez vajec. Vďaka za recept.
budim
ešteže je ten pôst;-) mäso a z neho produkty nejem už 15 rokov (varím ho s radosťou pre iných) - žalúdok nestrávi a vždy musím hľadať bezmäsité variácie, inak ja si ešte trošku sójové "mäso" dochucujem tak 2 hodiny pred varením a pridám drť so sušených hríbov a naozaj chutí i zanovitým mäsožravcom
dorisa
@budim , máš pravdu, tá sójová drť v plnenej paprike vobec nezbadať, ja ju dokonca ani nepripravujem na mäsovom bujóne, ako mi aj niektorí varecháči radia, potom už zas je to aj s "masom". Teraz pridávam recept na Makarónovú bábovku ,tiež vegetariánsku, dnes som piekla, pozri si, možeš vyskúšať. Ďakujem za komentár.
budim
už sa teším, pozriem rada :-D a stále veru neviem, prečo chcú všade dávať mäsový bujón, keď existuje i zeleninový, preto sa i v reštauráciách pýtam, aký na prípravu bezmäsitého jedla použili
ivanzm
Ja som uvaril ryžu spolu so sójovou drťou v slanej vode, scedil, pridal 2 vajcia, nastrúhaný oštiepok 20dg, mleté trojfarebné korenie, 3 strúčiky nastrúhaného cesnaku, 2 kocky roztopeného bujónu Guláš, sušenú pažítku, zmiešal, naplnil papriky a vyrobil guľky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia