Náš chalupársky guľaš

bazulienka - bez fotkybazulienka, 13. marca 2011

Tento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe,keď vnúčata majú prázdniny .Zídeme sa celá rodina a travíme s nimi krásne a nezabudnutelné chvíle.Nevedia Zobraziť celý popisTento guľaš varíme každy rok v lete na chalupe,keď vnúčata majú prázdniny .Zídeme sa celá rodina a travíme s nimi krásne a nezabudnutelné chvíle.Nevedia sa dočkať ,kedy bude guľaš párty......hlavne tie čo žijú vo Švajčiarsku.Tešia sa na prípravu a ohník pod kotlíkom.Zíde sa nás tam 10-12 ľudi takže aj recept je prispôsobený počtu ľudi aby sa zjedol,lebo sú horúčavy.

10-12
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
4 PL
2 PL
1 čl
4-5 strúčiky
4 ks
1 ks
4 ks
1-2 kg
1-2 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na kocky.V kotliku zohrejeme masť,pridáme trocha oleja a popražíme na nej cibuľu pokrájanu na kocky.pridáme hovädzie mäso,premiešame,osolíme,pridame rascu,mletu č. papriku a za časteho miešania dusíme vo vlastnej šťave 30-40 minút.Miešame,aby paprika neprihorela,lebo zhorkne.Po 40 minútach pridáme bravčove mäso,popražime ,pridame pokrajaný cesnak a dusíme asi 30 minút.Potom pridame pokrajanú papriku,2 postrúhané zemiaky a dusíme takmer do mäkka.Nakoniec pridame zemiaky na kocky,pokrajané paradajky,zalejeme vodou,vínom a na miernom ohni varíme do mäkka.Guľaš ochutíme majoránkou a odśtavíme. Ponaberáme do mištičiek a poprajeme Dobrú chuť.......

Diskusia k receptu

hubata
Čo guláš, to skvost ! Asi je to v tom, že sa priam žiada za ním dať si 2 dc červeného, prípadne orosenú dvanástku. No a detičkám sa ráta opekanie špekáčkov a slaninky, lebo určite vo Švajčiarsku len grilujú a to je nuda. Ale opekanie na vlastnoručne odrezanej paličke, smrad táboráového ohňa vo vlasoch - to poznajú len slovenské deti.
frezia68
Medzi Tvojim a našim ani nevidím rozdiel,robíme rovnako a tiež sa tešíme všetci na letnú guláš párty ...:-)))
bazulienka
Máš pravdu @hubata tam iba grilujú a deti sa veľmi tešia,keď si posadajú okolo ohníka a sami si opeču špekáčik.
duschko
Uz som v niektorom prispevku spominal, ze ked do zakladu dam hovedzie, zaroven dam aj prerastany br. bocik aj s kozou. Ten sa urobi skor ako hovadzie, potriem ho cesnakom, solou, cervenou paprikou nakrajam na platy. Podavam s chlebom, kyslou uhorkou a niecim ostrym ako chili, alebo 52-ka. Je to take predjedlo pred gulasom, aby nik nebol hladny. Skoro kazdy sa z gulasparty najviac tesi prave na bocik.
sracz
Každý guľašik beriem, môžem a chcem! Zo všetkých kútov sveta. Dobrý chutný rcp, Bazulienka, iba škoda, že "ňepridaš aj fotečky"! Neviem, ako Ty, ale ja som kotlík svojho času kúpil iba pár desiatok km za Trebišovov, za môstikom na "óčkapijacu" v Sátoraljaújhelly.Mali ich tam od výmyslu sveta od hlinených, cez porcelánové, smaltované i oceľové až po medené a naviac v rôznych tzvaroch a veľkostiach! Ďakujem Ti za spomienky a Duschkovi za nový dobrý nápad sprerastaným bôčikom! Ja som doteraz nadstavoval guľáš iba s bravčovými paprčkami - prudko jedlé s čerstvo strúhaným chrenom a horčicou! Tak hurá a teraz sa ide na bôčik!
peter64
mame spoločne chúťky ja do gulášu pridávam ak mám aj divinu a namiesto bôčika koleno alebo kurča a potom ktomu pivo a je to Ok pozri si môj recept na guláš a napíšte ako sa Vám pozdáva nazov Veľký tramsky guláš.