Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku

pusta - fotkapusta, 16. marca 2011
Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku
Foto: pusta

Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g mleté
1 malá hrsť, sušené
1-2 strúčiky
2 ks, stredne veľká
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
1 čl
4-5 PL
2 PL
400 g
p.p




Postup

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s dubákmi pokrájanými na drobno, ktoré sme predtým namočili na 30 minút do vlažnej vody. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, papriku, mleté čierne korenie, kyslú smotanu a dobre spracujeme. Vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do pekáča s olejom a cibuľou pokrájanou na plátky.

    Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme v trúbe na 170 stupňoch za obracania a prelievania vypečenou šťavou. Medzitým si uvaríme špagety al dente podľa návodu vo vriacej osolenej vode a scedíme. Upečené guľky z pekáča vyberieme a dáme do neho uvarené špagety, ktoré vo vypečenej šťave dokončíme.

  3. 3

    Na tanieri urobíme lôžko zo špagiet, pokladieme na neho upečené guľky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ihned podávame.

Diskusia k receptu

abend
Dobrý recept na oživenie nedeľného obeda, radšej ako rezne, určite čoskoro vyskúšam.
evanaaa
Guľky môžu byť dobré, lahodne vyzerajú, ale nemám dubáky, len suchohríby ( modráky), hádam stačia aj také.
pusta
evanaa, jasne že stačia, myslím, že najlepšie by boli tie suchohríby. ako vidím, nezaprieš, kde žiješ - myslím tie skvelé huby, ja som do nich hotový blázon. inak dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia