Pikantný hovädzí stroganov s fazuľou

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 20. marca 2011
Pikantný hovädzí stroganov s fazuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
500 g
1,5 dl
200 g
200 g, veľká
100 g, zmes sušené
100 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky, zeleninu, predvarenú veľkú červenú fazuľu a paradajkový pretlak. Spolu popražíme, pridáme papriku, čierne korenie, soľ a gulášové korenie podľa chuti.

  2. 2

    Podlejeme vodou alebo vopred pripraveným vývarom. Spolu varíme, kým mäso nezmäkne. Pred dokončením pridáme zmes sušených alebo mrazených húb.

  3. 3

    Krátko povaríme a pridáme brusnice. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom a feferónkou. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

babidka
Urcite je to vyborne jedlo . Ale preco sa vola Stroganov ... nechapem.?Ved okrem hovadzieho masa v nom nie je nic "stroganovske "...
2010
@babidka , no asi je to recept z tej medzinarodnej kucharky, namiesto smotany je fazula a gulasove korenie.
slice
aspoň viem, že v hoteli Amália jesť nemám.
keby to sem postla nejaká mladá mamička na materske, ktorá sa učí variť, dalo by sa to nekomentovať. ale šéfkuchárka.. ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia