Čokoládovo–pomarančový pohár

Dáša Korenková
šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici, 20. apríla 2011
Čokoládovo–pomarančový pohár
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

250 g
250 g
1 balenie
1 ks
80 g
100 g (min. 52 %)
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, vanilkový a práškový cukor. Rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame polovicu rozpustenej čokolády, druhú časť ochutíme pomarančovým likérom a postrúhanou pomarančovou kôrou.

  2. 2

    Do vysokého pohára striedavo vrstvíme šľahačky, ktoré predelíme tenkou vrstvou zvyšnej čokolády. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne tri hodiny. Poháre dozdobíme plátkami pomaranča.

Diskusia k receptu

dogagador
a ked to das na piskoty, mas tiramisu :-)
a fakt to vyzera dobre, si profik
vcelka
No veď to je profík - šéfcukrárka štvorhiezdičkového hotela...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia