Pigi tea rum, a cukor és a citron

stefanm - fotkastefanm, 16. apríla 2011
Pigi tea rum, a cukor és a citron
Foto: stefanm

Tento recept mám od priateľa Isztvana zo Szátorljauhély (Nové Mesto pod Šiatrom) s ktorým som sa zoznámil v "osvetovom zariadení" (v krčme) v Muránskej Zobraziť celý popisTento recept mám od priateľa Isztvana zo Szátorljauhély (Nové Mesto pod Šiatrom) s ktorým som sa zoznámil v "osvetovom zariadení" (v krčme) v Muránskej Hute (predmestie dedinky Predná Hora) keď som tadiaľ prechádzal na svojich potúlkach za krásami a atrakciami Slovenska.Je treba dbať na dodržanie množstva a na kvalitu použitých surovín.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 sačok
0,5 dcl 100 st.C
1,5 dcl
2 ks (15x10x15mm)
5-6 kv. ((priemer 5cm)




Postup

  1. 1

    Vo vode luhujeme sáčok čaju priblížne 1apol minúty,pridáme rum,cukor a citrón,zamiešame a po miernom vychladnutí pijeme kým nám nestúpne do hlavy pocit blaha.Na hodinku-dva prerušíme a pijeme potom ďalej už koľko vládzeme. Pozor na vedľajšie účinky po vytriezvení.Prejavujú sa výraznou nevoľnosťou až zvracaním,totálnym kolotočom v hlave a trasením celého tela.Po nadmernom použití môže nastať aj doživotný odpor ku konzumácií rumu!!! Prikladám aj mnou komerčne upravené foto ktoré som z reklamných dôvodov nepoužil v úvodnej fotografii.

    Pigi tea rum, a cukor és a citron - obrázok 1
  2. 2

    Tento recept pridávam aby bola súťaž o minivysávač veselšia a atraktívnejšia.

Diskusia k receptu

abdul
Tá Predná Hora je veľmi známa . Recept máš z krčmy pred alebo za plotom tejto inštitúcie ? Kôli zníženiu nákladov je prípustná možnosť bez citróna.
sovka62
No ešte že si to pil blízko Prednej Hory. Tam s poopičnými stavmi majú svoje skúsenosti a ak by si nezískal odpor k rumu po tvojom recepte, vedia sa postarať aj o to, že ten odpor získaš a nielen k rumu (Teda tak si to akosi predstavujem, možno im príliš fandím.)
stefanm
...to máte každý pravdu...Ale mne v tomto "príspevku" išlo o to,že recept z maďarskej kuchyne sa dá urobiť z každého receptu len si treba preložiť v "Google Translate" (prekladači) názov receptu do Maďarčiny :).Mohol som tak kľudne dať trebárs "párky s horčicou" a napísať názov : "Kolbász mustárral" a mám recept z maďarskej kuchyne!!!Ten čaj s rumom som zvolil nevhodne.Teraz vyzerám ako alkoholik čo sa lieči na Prednej Hore.
hviezdickaz
super @stefanm ... :))) ,tymto stylom by som sa tam ja rychlo dostala... No raz darmo...,veru mas pravdu, mame tyzden madarskej kuchyne,tak vsetko bude madarske :DDD ( ta posledna poznamka sa nevztahovala na teba :))) )
jody
Napriek tomu, ze trpim dozivotnym odporom ku konzumacii rumu (vratane rumovej aromy), retro recept si ukladam. :-)))
alexdidi
Perfektný "maďarský" recept, už je v KK.....ďakujem zaň......
paveljrk
Ten kto s Teba robí alkoholika,rozumie vtipu,ako hus petržlenu.Si super a ukladám do KK.Tento recept skutočne stojí za všetky drobné a pár celých.U mňa je na prvom mieste.
evas13
Štefan, rozhodne sa ti podarilo "veselšie a atraktívnejšie". :DDD
helenocka
Na Prednej Hore je také krásne okolie a príroda, že to ostatné
sa "stratí". Viem o čom hovorím, bývam kúsok ďalej.
Príďte sa pozrieť.
enerrgizer
@helenocka môžem s tebou len súhlasiť, mama je z Muráňa a ja som tam trávil každé prázdniny, takže na Prednej hore som bol neraz :-)
zinnajdha
Na Prednej Hore je pomerne veľké rekreačné stredisko s bazénom, saunou ...Keď vykračujete na malý kopček oproti, v diaľke pomaly a majestátne vystupuje Kráľova Hoľa. N tento pohľad a "výstup" nikdy nezabudnete.
jozka2
no ja som sa zlakla,ze si tam bol navstivit kastiel ktory je prave na kopci nad Muranskou Hutou ha,ha,ha.moja svokra sa prave pod tym strmym kopcom narodila
jozka2
myslim si,ze tie zdrave poznamky su na zasmiate




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia