Sójový (alebo cícerový) šalát

letisia - fotkaletisia, 26. apríla 2011
Sójový (alebo cícerový) šalát
Foto: letisia

V našej rodine najobľúbenejší šalát. Robievala som ho zo sterilizovanej sóje, ale keďže ju už nedostať kúpiť, tak som si sóju uvarila. Tiež je Zobraziť celý popisV našej rodine najobľúbenejší šalát. Robievala som ho zo sterilizovanej sóje, ale keďže ju už nedostať kúpiť, tak som si sóju uvarila. Tiež je dobrý, ale lepší je zo sterilizovanej sóje, lebo sa do neho dáva aj rôsol, ktorý je v konzerve a ten tam urobí zaujímavú chuť.

Suroviny

 uvarené na tvrdo
 - trošku




Postup

  1. 1

    Ak použijeme sóju suchú, namočíme ju večer do vody. Na druhý deň dáme variť, musí byť stále zaliata a varíme pomaličky 2,5 hodiny. Viac nie, lebo začne tvrdnúť. Ak použijeme sterilizovanú sóju, jednoducho celý obsah konzervy dáme do misy.

  2. 2

    Cibuľu, uhorky pokrájame na drobno. Salámu kúpime pokrájanú a kolieska pokrájame na na menšie kúsky. Vajcia tiež na kúsky. Všetko pridáme ku sóji aj s ostatnými surovinami a premiešame.

  3. 3

    Neuvádzam množstvo jednotlivých surovín, lebo šalát vždy robím "od oka". Sója však musí prevažovať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

bozulka
Soju "fazuľky" som nikdy nerobila,ináč výrobky mám rada a občas zamením za mäso.Toto sa mi páči,určite vyskúšam.Ja som tiež kuchárka "od oka" a na začiatku mi dalo veľa práce keď som chcela pridať recept na Varechu.Takže nie si sama...Na tej druhej mise v zadu máš ošúpané a ozdobené vajíčka?To ma nikdy nenapadlo.
letisia
@bozulka na tej miske vzadu sú umelé ozdobené vajíčka ako dekorácia na stole, nie varené
letisia
@midian dnes je toľko problémových potravín, že by sme veľa vecí nemali jesť. Na nete sú články, ktoré hovoria o ich škodlivosti, či negatívnych vplyvoch a aj články, ktoré vyslovujú opačný názor a pokladajú ich za zdravé. Názory sa rôznia. Asi si treba prečítať viac dostupných informácii a urobiť si svoj vlastný záver. No ale veď sójový šalát párkrát do roka nemôže ublížiť :-)
midian
letisia veď to som aj nadhodil, že radšej opatrne! Nikomu nechcem nič zakazovať a prikazovať, len poradiť a poprípade aj poukázať na negatíva. Ja osobne som veľmi rád, ak si môžem vybrať, ale musím mať z čoho!
julica
Zaujímavý recept, ešte mi nenapadlo použiť sójové bôby týmto spôsobom. inšpiratívne
zinnajdha
ešte k téme škodlivosti: snáď keď sóju nejeme každý deň, ale len občas - veď receptov na jedlo je neúrekom- možno až tak neuškodí...
navarkova
Šalát som robila s cícerom a bol super, chutil celej rodine. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia