Orechová bábovka-rýchlovka

afataga - fotkaafataga, 23. mája 2011
Orechová bábovka-rýchlovka
Foto: afataga

Toto je fakt mňam rýchly recept, poslal mi ho kamarát, je z českého servera mamincinyrecepty.cz, zvládne ho skoro každý

10
porcií
7 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
3/4 hrnček
1 hrnček
1 ks
 štipka
1 lyžička
1/2 hrnček vlažné
1/2 hrnček
2 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme sypké suroviny, orechy netreba mlieť, stačí nasypať do sáčku a potrieskať tlčikom na mäso, je to tak lepšie a netreba umývať mlynček :-)

  2. 2

    Pridávať tekuté suroviny a vajcia, pomiešať aby sa masa spojila. Naliať do vymastenej a vysypanej formy, piecť asi 50 min. na 180°, podľa trúby. Nezľaknite sa, lebo bábovka stmavne od orechov.

Diskusia k receptu

evas13
Aj ja som zaťažená poslednú dobu na bábovky, už ich mám peknú zbierku:) Aj ich samozrejme pečiem. :)
aroooo
bábovku som ešte nerobila,toto vyzerá rýchle,ukladám KK
sonulienka
Upiekla som túto bábovku dala som do nej lieskové oriešky a bielky som vyšlahala ale je to skutočne výborná bábovka dlho som nemohla prísť k takémuto receptu je výborná, uložená v KK ďakujem............!
jerica
vyskúšam, rýchle , šťavnaté ku káve ako stvorené,keď skončí ovocie zo záhrady spravím,ukladám si do KK.
cica2
Ahoj @afataga , robila som tvoju bábovku a je výborná, ďakujem za skvelý receptík:)) Len som nemala vlašské orechy, tak som nahradila lieskovými orieškami a rum som kvôli malej radšej nedala, a nahradila som citronovou šťavou....a dobrý nápad nasypať orechy do sáčku a s tým tĺčikom pobúchať, tak rýchlo som ešte nemala orechy pomleté:)))


ola111
@afataga ,táto bábovka je vynikajúca,dala som viac orechov,jeden a pol
hrnčeka,ale oplatila sa vyskúšať:-)
gabikapb
@afataga - výborná bábovka, veľmi rýchlo pripravená, ja som dala trochu lieskových a tiež vlašské orechy, len sa tak po nej zaprášilo :-)
cistinka
Už som si ju uložila...určite vyskúšam, orechú som ešte nerobila... a táto je ešte aj hrnčeková.
ribizli
jednoduchá a fantastická :) ja ju dávam na chvíľku do rúry, a potom ešte posypem kúskami čokolády...(nie hneď, lebo nám čokoláda spadne na dno a pripečie sa)
francuzska1
Poznam tento receptik, je naozaj rychly a chutny. Tuto babovecku robieva moja svokruska/od nej mam rcp/ a samozrejme aj ja;-)
bonpari
dnes som ju robila a cesto bolo hotove za 5 minut a kedze som robila len z polovicnej davky, pretoze sme doma dvaja a priatel moc taketo babovkove veci nemusi, bola aj upecena ovela rychlejsie.. a normalne ma prekvapilo aka je dobra a vobec nie sucha, i ked ja som do nej pridala i susene brusnice.. a priatel mi zas povedal, ze to vobec nechuti ako babovka a preto mu to chuti :) tak ti dakujem, lebo konecne mam recept, ktory mozem robit, ked budem mat ja chut na babovku a viem, ze priatel to zje tiez, lebo pre neho to babovka nie je :)
tiginko
ježiškove husle, to je krásna bábovka! Zaujímavé je, že tie čierne fľaky mi pripadajú ako čokoláda a tá tam nie je... už je medzi bábovkami v KK
kika1212
táto zabudnutá bábovka si zaslúži hviezdy, ale aj mňa by zaujímalo, čo je to tam to čierne, nádherná, @margar étka, aj tá Tvoja je úžasná:)
irenaw
som zvedavá, čo moje orechy spravia, cica to nemá také mramorové. to máš domáce?
afataga
@irenaw ano boli domace, ale ja ich nemeliem, pisem to aj v rcp, cica dala lieskovce tak asik preto, a co tie nadhery? to sme my? :-)
irenaw
ahá, pobúchať som čítala, ale lieskovce nie... pre dnešok v etno prevedení ;-)))
havino
to si tu zas kedy dala???? áááá ved dobre, šak vidím, že už dávno a de som mala oči nevieš? to je taká istá čo si pochvaľujem od @margaretky , ja tiež rum do nej pridávam, jaj bože, na mňa musíš zruknuť, nech kuknem aj vedľa, ale aj pre iných nových objaviteľov, ako som ja, odporúčam, skvelé, šťavnaté cesto a rýchle, orechy tiež už do takýchto nenáročných pečení tlčiem tlčikom v sáčku, pomôcka parádna
havino
hlavne, že som z nej koláč v nedeľu piekla a zabudla som,že som do nej dávala pochúťkovú, teraz som porovnávala vaše recepty, vyskúšam aj tvoju, moji majú orechové obdobie momentálne a porovnám rozdiel s mliekom a smotanou
kecemis
Je pekna a urcite dobra. Orechy mame radi v akejkolvek forme. Berem ta za slovo ked si napisala, zvladne to takmer kazdy. Vyskusm a som zvedavy, ci sa dostanem do kategorie takmer kazdy, alebo nie.
afataga
@havino , havino, bohvie, kde si zas kukala :-), som zvedava na vysledky laboratornych testov, potom daj vediet porovnanie a dakujem
@alex37 dakujem, lepsia bude na tanieri :-)
helica
@afataga , no vidíš, ako sa nám mnohým páčia aj staršie recepty, mne tento Tvoj teda úplná paráda. Našťastie mám dobré čerstvé orechy, takže pravdepodobne zajtra neodolám a vyskúšam. A ešte niečo: už mi po jazyku aj po rozume chodí, že čo tak, namočiť do toho rumu hrozienka?
afataga
@helica dakujem, vyskusaj aj s tymi opitymi hrozienkami a uvidis, co vam bude viac chutit
kecemis
@afataga dakujem za dvoveru. Tvoja moralna podpora bola dobra, zvladol som to. Babovka je vyborna. Vdaka.
havino
fotila som posledné 4 kúsky, piekla som ju o jednej, navarila, upiekla, išla do Tulipu, prišla z Tulipu, kde je bábovka, zjedená, aha, no ved dobre na to je, teda bola a aká bola? bohovsky dobrá, takže laboratórnymi testami prešla, aj opité hrozienka som dala, citronovej kôry a jedno bohovské namiešané korenie do koláčov, kúpila som na farmárskych trhoch, aj v Žiline máte každý týždeň, prevoňalo ju neskutočne dobre.



afataga
@havino bohovsky si napiekla, no ale apon kusok ti mohli tie kyseliny nechat :-), viem o tych trhoch, ale strasne debilny ternim - sobota rano, to ja spim :-)
1x frezia
marianne
@afataga bola som tam pozriet minuly tyzden.Kupila som tam cesky palicak-cesnak,domace oplatky,susene brusnice......maju tam pekny vyber.Predavali tam kvaskove chleby,masove vyrobky,zazrivci tam boli s mliec.vyrobkami a frgale a vela ineho....celkom fajn tam bolo.Aj vela moravakov predavalo...aj madari s vyrobkami boli...
marianne
a este: kazdy tyzden tam je iny sortiment,dcera tam chodi...
afataga
@marianne dakujem za info, ale na hovado blby termin pre mna :-), mozno sa raz prekonam, ked budem velka :)))
havino
zajtra vám odfotím to korenie namixované, do koláčov, chlap s bylinkami, koreninami všemožnými tam bol, to korenie nemá chybu, lutujem,že som kilo (obrazne povedané) nekúpila, sú tam aj suroviny na sáčku, na váhu predával, no len či sa mne tak podarí namiešať uvidím.
1x 2taan
pipnat
včera som piekla, poliala roztopenou čokoládou s pistáciami a kokosovým olejom:)úžasná, všetkým chutila:)
eviana
@afataga , že woooou, sánka dolu, neskutočná paráda táto bábofka, si ma dostala :)
afataga
@Mitzy (11.3.2017 15:20)

Tak to mam radost, ze sa ti rcp osvedcil a chuti, neviem, kde je ten druhy koment, ved nevadi, ja si to ale pravdu povediac neviem predstavit bez toho umu, alkoholu sa nemusis bat, ten sa pri peceni odpari, ide o tu chut, ale kazdy ma ine chute a inak na svoj vek si neskutocne vitalna :-)))
frezia
Tak to je dobrota prevelika, lahka, stavnata, nepresladena. Kupila som si novu formu, tak premiera bola podla tvojho receptu a veru nelutujem.


afataga
No parada, pekne ti vysla, dakujem za odozvu a foto a som potesena, ze chutilo.
1x frezia
anna087
Neviem či som veľmi náročná,ale už som jedla aj lepšie bábovky:-(
skavka
A to vážne netreba najskôr vyslahat vajcia s cukrom a postupne ostatné?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia