Chocolatines fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 25. mája 2011

Z časopisu o tradičnom mexickom pečení, len som zamenila väčšiu časť hladkej múky za celozrnnú.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
400 g
50 g
10 g
20 g
50 g
7 g
200 ml
145 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame obe múky. V strede si urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, soľ a maslo. Dookola nasypeme sušené mlieko a droždie. Začneme miesiť od stredu, postupne prilievame vodu. Vypracujeme elastické a nelepivé cesto. Prikryjeme ho fóliou a necháme kysnúť asi hodinu.

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru akoby kríža. Z margarínu vyrvoríme hrubšiu placku, ktorú položíme do stredu cesta. Zabalíme margarín ako do obálky. Cesto prevrátime a roztlačíme pomocou válku.

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po roztlačení ho rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto preložíme v jednej tretine. Druhý koniec preložíme cez preloženú tretinu cesta. Rozvaľkáme. Opakujeme 3 až 4 krát. Cesto odložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odležané cesto si rozvaľkáme na tenko (asi 6 mm). Rozrežeme na malé obdĺžniky. Do stredu každého obdĺžnička položíme kocku čokolády, ktorú zabalíme do cesta z dvoch strán. Chocolatin prevrátime a uložíme na plech.

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme kysnúť 30 minút, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre (180°C) asi 20 minút.

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť a s chuťou sa do nich pustíme :)

    Chocolatines (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

yanah
@Lubisthemple ... nádherný recept, krásny precízny fotopostup !!! ... už som ho včera obdivovala na tvojom blogu :))) ... ukladám a niekedy keď naberiem odvahu skúsim upiecť :)))
marcy
toto by som dokázala jesť veľmi ,veľmi často :-)
zirafninka1
Este som len miniaturku v mobile videla a hned som vedela, ze to je tvoj recept. nadhera
jerica
vypadlo mi oko,mňam silne dodráždené chuťové kanáliky , veľmi sa mi páči aj si ho dám do chlievika "vyskúšať" vymením klobásu za Tvoj sladký čoko latines , hm!
maartina
..už podľa úvodnej fotky som vedela, že recept je od Teba :) ...ako vždy kráásne foto a dokonale vypracovaný postup ...určite vyskúšam
michsamant
Minuly tyzden sme si nieco taketo dali vonku a dcerka hned do mna stuchala, ze take by som aj doma mohla urobit :) uplne si mi urobila sluzbicku tymto receptom, som mu hrozne rada :) Vonku sme ich mali teplucke, cokolada roztecena a nejake sme kupili domov a dali do chladnicky. boli super aj studene s takou tuhou studenou cokinou, fakt mnam.
ailuj82
Už ked som zbadala foto, vedela som od koho je :) Krásny fotopostup a určite výborné koláčiky, ktoré dúfam skoro vyskúšam. Mňam...
sovka62
Týmto by som mohla nahradiť fornetti, ktoré s obľubou jedia moje vnučky. Jednak sú samý lacný margarín, jednak úplne bez chuti, lebo cesto nie je vôbec osolené. V tomto je na pol kila múky celkom primerané množstvo tuku a ešte celozrnná múka, to sa mi páči. Tak ukladám.
mithra
ahoj..chcela som sa spytat ci mozem psenicnu celozrnnu muku nahradit trebars polohrubou mukou..tu mam totiz doma a nechce sa mi ist do obchodu kupit tu psenicnu celozrnnu heh :P
lubisthemple
@sovka62 , môžeš ich urobiť rôznej veľkosti. tie moje, boli presne ako si povedala, veľkosťou podobné fornettám. dúfam, že sa ti vydaria, ak ich raz vyskúšaš :)
siminimie
Ahojte, je potrebné aby cesto stálo v chladničke 8hodín? Nestačí 6-7? :)
domci4
fúú, chcela by som skúsiť, dúfam že sa mi to oplatí ;)
astheart
Pekla jsem už všelico, ale plundrové těsto jsem ještě nezkusila. Takže a sobotu se do toho dám.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Super.
katkadca
Lubisthemple
Dnes som robila, vydarili sa parádne, ďakujem pekne za skvelý receptík!! :)))
natali
Lubisthemple..vcera som si pripravila cesticko, kedze sme nemali doma drozdie, tak som este chora bezala do obchodu nejake kupit, lebo by som nevydrzala cakat, kym mi bude lepsie s pecenim tvojich kolacikov. dnes som ich urobila a uz sa skoro minuli, zostali asi 3 kusky :) velmi nam chutili..skoda ze sa neda pripojit fotka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia