Hovädzie ragú

peter64 - fotkapeter64, 7. júna 2011

tento recept som získal od kamarátovej mami

Suroviny

1000 g
250 g
500 g
500 g
6-8 ks
4 ks
2 ks
1/2 l




Postup

  1. 1

    Slaninu pokrájame na kocky a trochu opečieme.Opečenú slaninu vyberieme z kastróla a uložíme na tanier.Do vyškvarenej masti dáme na kocky pokrájane mäso a cibuľu.Trošku podusíme,pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu múky,ktirú dočervena opražíme,zalejeme všetko vínom a vodou tak,aby bolo mäso ponorené v šťave.

  2. 2

    Keď šťava začne vrieť,pridáme podľa chuti soľ,čierne korenie,petržlenovú vňať,tymian a šalotky,pomaly dusíme pod pokrievkou.Keď je mäso napoly mäkké,pridáme na kolieska pokrájnú mrkvu,po 20 minútach na kocky pokrájany kaleráb a asi polhodinu pred dovarením olúpané zemiaky(pokrájané) a opečenú slaninu.Príloha zemiaky alebo chlieb.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia