Sečuanská hovädzina so zeleninou

Peter Kulhány
držiteľ striebornej medaily zo svetovej súťaže The Emirates Salon Culinaire v Dubaji, 12. júna 2011
Sečuanská hovädzina so zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
125 g
125 g
4 ks
50 g
50 g
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam. Marinujeme v zmesi vajíčka, sójovej omáčky a solamylu. Marinujeme aspoň 12 hodín.

  2. 2

    Marinované mäso opečieme na oleji, pridáme na plátky pokrájanú mrkvu, petržlen, nasekané čili papričky a zalejeme bielym vínom, sójovou omáčkou, dochutíme mletým badiánom a pikantným sečuanským korením.

  3. 3

    Minútku povaríme a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu