Rebarborová torta fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 13. júna 2011

Suroviny

Na cesto:
75 g
40 g
150 g
20 g
Na prvú náplň:
2 ks
60 g
100 g
3 PL
2 PL horúca
Na druhú náplň:
2 PL
170 - 200 g
1 a 1/2 tyčinky
400 ml
750 g




Postup

  1. 1

    Z múky, cukru, kokosu a masla spracujeme mrveničkové cesto.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do tortovej formy "pricvikneme" papier na pečenie, nasypeme cesto

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a popritláčame ho na dno formy. Pečieme 10 minút pri 200 °C.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si suroviny na prvú náplň.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celé vajíčka, cukor a vodu vyšľaháme dopenista. Na záver primiešame škrobovú múčku.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené horúce cesto potrieme marmeládou.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A zalejeme vajíčkovou penou. Pečieme ďalších 12 minút.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rebarboru ošúpeme.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame na kocky. Pripravíme si cukor. Ja som použila len 170g, ale v pôvodnom recepte je 200g.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do menšieho hrnca dáme nakrájanú rebarboru, cukor a citrónovú šťavu.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Varíme cca 10 minút. V polovici varenia k rebarbore pridáme natrhané tyčinky agaru a za stáleho miešania dovaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K takmer vychladnutej rebarbore postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Rebarborovú šľahačku navrstvíme do formy a necháme vychladnúť.

    Rebarborová torta (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Recept je zo stránky http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/282/rebarborovy-sen.html

Diskusia k receptu

babav
To je iste chutna, osviezujuca ,letna torta.Urcite vyskusam,rebarborove kolaciky mame radi;-)
andys
Mám v chladničke rebarboru, takže vyskúšam. KK :)
elisticka
juuuuuuuuuuuuj skoda ze som dnes minula vsetku rebarboru.... tvoj receptik vyzera super!!! ukladam
kucharronald
Nechápem postupu 10 a 11 :))) K tej rebarbore pridáme vodu, a tak varíme, alebo pridáme rebarboru, cukor, šťavu a dusíme?
3sandra3
krásna torta, krajšia ako z cukrárne... tiež ste si všimli, že v cukrárnach začali robiť také umelé zákusky??
vcelka
Musia, lebo chcú, aby im to vydržalo, kým to nepredajú. No a čím je to umelejšie, tým ten predaj dlhšie potrvá. Čo bude znamenať ešte viac umelotiny, a ešte dlhšie to nepredajú.... etc., etc... Ale chcela som pôvodne pochváliť tortu. Veľmi povzbudivá.
sovka62
Ubrala si cukru? To ja presne naopak, vždy trochu pridám. Ak má byť sladké, tak nech poriadne. Zatiaľ sme to, našťastie, v zdraví prežili.
evanaaa
Krásny, vysoký ten krém, aj ja mám rada sladšie podľa Sovky - ak to je sladké, tak nech je to sladké riadne a nie také- sladké a pritom nesladké.Rony, asi tam voda nejde, dusí sa to v citrónovej a vo vlastnej šťave, aj cukor sa roztopí.
diabambulka
fíha, akurát som dostala rebarboru, ale neviem čo je agar, alebo čím ho nahradiť ? Poraď ...
vyzerá výborne a krásne spracovaný recept, ukladám a keď zistím čo je ten agar alebo ako ho nahradiť tak sa do nej pustím :-)
ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia