Bohém kocka fotorecept

jo - fotkajo, 12. júna 2011
Bohém kocka (fotorecept)
Foto: jo

Nedávno sa na jednej webovej stránke objavila fotka a autorka žiadala o recept, niekoho kto zákusok pozná. Rozbehla sa diskusia, ponúkané boli recepty v Zobraziť celý popisNedávno sa na jednej webovej stránke objavila fotka a autorka žiadala o recept, niekoho kto zákusok pozná. Rozbehla sa diskusia, ponúkané boli recepty v rôznych jazykoch. Preklady, ktoré ponúka Google, sú niekedy „úžasné“ a vyvolávajú úsmev na tvári. Jeden z receptov som si upravila a pokúsila sa ho upiecť. Toto je výsledok.

10-15 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
400 g
50 g
150 g
150 g nasekané
Plnka:
10 ks
300 g
100 g
5 dcl
250 g
Poleva:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Z vaječných bielkov ušľaháme sneh. Postupne doňho vmiešame cukor, kakao, múku a nasekané orechy. Môžu sa použiť aj mleté. Podľa chuti.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto vyzerá vymiešané cesto.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozotrieme ho na papier na pečenie a pečieme na opačnej strane plechu. Z uvedeného množstva surovín urobíme štyri pláty. Pečieme na 150°C približne 10 až 15 minut.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V troche mlieka vymiešame žĺtky, cukor, múku. Vlejeme do zvyšného mlieka a varíme nad parou asi desať minút. Kašu miešame až do vychladnutia. Maslo vyšľaháme a postupne pridávame kašu.

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pláty postriekame rumom, prípadne ovocnou šťavou. Používam rozprašovač na kvety, ktorý som si kúpila špeciálne na tento účel, a potrieme plnkou. Navrstvíme ich jeden na druhý. Trochu plnky si necháme aj na potretie vrchného plátu. Dáme vychladiť. Nad parou privedieme do varu šľahačku, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Polevou polejeme zákusok - a hotovo!

    Bohém kocka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

babav
Kolacik vyzera lakavo .Plnku zo zltkov slahanu nad parou robievam,
ale nie s mukou .Stacilo naozaj iba 10 minut , aby zhustla?
vierik
Určite je bohémsky,už sa teším keď ho pripravím,díky...
klaura
vyzerá to veľmi dobre ... budem sa musieť popasovať s rozdelením surového cesta na 4 rovnaké časti ... lebo ja to ani pri metrovom koláči nikdy nerozdelím narovnako ... skúsim rozvážiť ... alebo ?
hannah22
zaujímavý, ukladám snáď sa nájde príležitosť, vyzerá slávnostne.... :))
lkubicova
No a ako chutil? Bol taký kráľovský ako vyzeral na foto na tej webovej stránke?
evanaaa
Snehové koláče sú výborné hádam všetky, normálka mi začínajú fungovať slinné žľazy......ale mala by som to hádam zvládnuť aj ja.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Koláčik je chutný, povedali doma a dnes aj kolegovia v práci. @babav kašu som varila približne 10 minút, až tak presne to neviem, ale spravila sa hustá kaša. @klaura s rozdelením cesta na rovnaké časti mám aj ja problém, v tomto prípade som začala dávať sedem polievkových lyžíc kopcovitých na jeden plát - tak som si tipla a napodiv mi to vyšlo.
tilda
Najprv som si uložila recept do kuchárskej knihy vynikajúci zákusok
dorisa
Výborný nápad s tym postrekovačom:) Pekný recept, takéto druhy koláčov mám rada, ukladám do mojej KK.
gittka
moja mamina robieva bohémky,ale má v nich čokoládovo orechovú plnku.ale aj táto musí byť skvelá...dám jej návrh,aby vyskúšala...a ja budem degustátor :)
cica2
krásny koláčik a verím že aj chuťovo výborný!...kk:))
dzejsik
Piekla som ju snáď už aj 50 krát - skvelý koláč! Známym sa to robiť nechce, tak dávajú mne :) Robím len 3 pláty po 10 lyžíc cesta a rum dávam aj do krému.
sissi34
super vypada fantasticky:)ale ja som ho skušala acesto som mala jakesi tvrde,tak neviem,ze či som ho nevysušila,lebo ešte sa mi nič takého nikdy nestalo.tak prosim poradte:)
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Tento zákusok som nepiekla už veľmi dávno, ale nepamätám si, že by boli pláty vysušené. Treba ich postriekať rumom, alebo ovocnou šťavou. V prípade, ak nechcem použiť alkohol, alebo šťavu, striekam ich vychladenou prevarenou vodou, alebo ovocným čajom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia