Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou

Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 9. júla 2011
Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

800 g
300 g
200 g
10 g
200 g
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v horúcej slanej vode.

  2. 2

    Na cibuľke ju opražíme a pridáme vajíčka rozšľahané so soľou a pažítkou.

  3. 3

    Zeleninovou praženicou plníme zemiak až po vrch. Nakoniec posypeme údeným syrom a necháme zapiecť.

  4. 4

    Náš tip: Pečený zemiak podávame poliaty kyslou smotanou, ktorú si predtým zmiešame s nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia