Marocká jahňacia roláda s kuskusom

Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 10. júla 2011
Marocká jahňacia roláda s kuskusom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
7-8 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
 (tymian, rozmarín, šalvia, mäta)
1 hlávka
250 g
200 g
200 g
2-3 ks
4 ks
400 g




Postup

  1. 1

    Jahňacie stehno rozrežeme, vyklepeme cez fóliu na tenký plát. Ochutíme soľou, korením, cesnakom a bylinkami. Zrolujeme do rolády, potrieme olejom, zviažeme špagátom.

  2. 2

    Roládu pečieme spolu s koreňovou zeleninou 7 až 8 hodín pri teplote 75 stupňov Celzia. Na suchej panvici opečieme nakrojený baklažán, potom ho osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Vodu na kuskus uvaríme s citrónmi, zázvorom a mätou. Kuskus zalejeme a prikryjeme pokrievkou.

Diskusia k receptu

eraserhead
raz som meral teplotu v aute odstavenom na slnku, bolo tam skoro 70 ºC takže ak by som to tam nechal 9 hodín v aute, aj by sa mi to upieklo a zdarma. To by bola vypekačka
Ten šafrán ide kam, do kuskusu na farbu?
Super recept na ovečku.
sportak
Erik, to vieš že si to pripravím čo najskôr. Rcp perfektný hodný člena Gourmet klubu. P.s. Nie gurmán klubu. Ďakujem za inšpiráciu.