Zemiaková polievka so sušenými hríbami

diabambulka - fotkadiabambulka, 14. júla 2011

Jednoduchá a voňavá polievočka...

4
porcie
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 strúčiky
2 PL
2 PL
4 ks
2 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Na masti speníme očistenú a nekrájanú cibuľku spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme hladkú múku a pripravíme si zásmažku. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a hneď zalejeme vodou, aby nám paprika nezhorkla. Pridáme nakrájané zemiaky, mrkvu a sušené hríby ( aj s vodou, v ktorej sme hríby mali namočené ). Osolíme a varíme do mäkka, približne 35-40 minút. Okoreníme a na záver pridáme majoránku.

Diskusia k receptu

rolfynka
zajtra ju uvarim pozdava sa mi ja robievam podobnu ale na kyslo
babuscha
ja uvarím z čerstvých dubákov, manžel ipráve doniesol plný košík hríbov
amazonka29
..v jednoduchosti je krása a ja hríbovú polievku milujem na akýkoľvek spôsob :o)
diabambulka
miroslavka, super som rada, že som niekoho inšpirovala a že polievočka chutila, je jednoduchá, voňavá a výborná. Pekný deň :-)))
jerica
@diabambulka vyzerá že je to ako od @cistinka recept , len rozdiel je že ona robila z čerstvých hríbov , zo sušených robievam v zime , robila som tiež hríbovú inšpirovala som sa receptom od @cistinka spravila som z hnedých šampiňonov a s hlivou ústricovou tie sú dostupné aj teraz , tá vôňa a chuť polievky bola neskutočná.
diabambulka
jerica, no na môj dušu, práve som si klikla a pozrela jej skvelý recept :-))) ja skôr potrebujem minúť čo najviac starých zásob, či už sú to sušené huby, zaváraniny, lebo je nová sezóna tu svieti mi toho plná špajza, narobíme toho vždy ako škrečky :-))) pekný deň...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia