Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami

Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Bratislave a víťaz súťaže Bocuse d´Or na Slovensku, 31. júla 2011
Cannelloni so špenátom a píniovými orieškami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
500 g
100 g
500 g
15 g
50 g
60 g
100 ml
150 g (Eidam)
50 g (rosso, biondo, rímsky alebo ľadový šalát)




Postup

  1. 1

    Podľa návodu uvaríme cestovinové pláty. Na cibuľke orestujeme špenát, pridáme ricottu, soľ, korenie, vychladíme a zarolujeme do cannellonmi.

  2. 2

    Orestujeme šalotku, pridáme paradajky z konzervy, cesnak, soľ, korenie a pripravíme omáčku.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nasekanú bazalku. Navrch cestovín nastrúhame syr a zapečieme. Ozdobíme malým šalátikom.

Diskusia k receptu

jamarlen
mňam, trochu inak nakrájaného a spracovaného slížového cesta, a ajhľa, ako to chúťky prebudí, oči poteší, nosu ulahodí... len trošičku cesnáčiku mi tam chýba....
ptroci
dajú sa kúpiť cestovinové pláty už i hotové? Ak áno, kde ich je možné dostať kúpiť? Ešte som ich nikde nevidela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia