Rebarborovo-tvarohová pochúťka

3sandra3 - fotka3sandra3, 30. júla 2011

:-))

Suroviny

Cesto:
4 ks
170 g
8-9 PL vlažná
200 g
1 ks
8-9 PL
Plnka:
500 ml
6 PL
4 PL
1 ks
125 g
200 g
5 PL
Sirupová poleva:
400 ml
100 ml
5 PL
1 ks
Ostatné:
cca 300 g očistená, nakrájaná na kocky
4 PL
trocha




Postup

  1. 1

    Cesto: žltky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva, olej a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy - vymastenej a vymúčenej. Upečieme.

  2. 2

    Rebarboru s kryšt. cukrom a trochou vody chvíľu podusíme, aby zmäkla. Plnka: uvaríme si kašu z mlieka , z krupice a z kryšt.cukru. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilk. cukrom, pridáme do kaši a vyšľaháme, pridáme aj tvaroh a vymiešame.

  3. 3

    Vychladnutý korpus prerežeme na dve časti. Potrieme polovicou plnky, prikryjeme druhou časťou korpusu a znovu potrieme krémom. Na krém dáme udusenú a vychladenú rebarboru. Zalejeme sirupovou polevou.

  4. 4

    Sirupová poleva: do vody dáme cukor, sirup kiwi a Zlatý klas. Uvaríme puding. Odložíme na jednu minútku , aby mierne ochladol a potom polejeme tortu. Necháme stuhnúť. Tortu so sirupovou polevou nechávam vo forme, aby poleva nestiekla. Až po stuhnutí oddelím obruč formy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia