Hrkaný koláč

monciq - fotkamonciq, 9. augusta 2011
Hrkaný koláč
Foto: monciq
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 dcl
4 ks
1 dcl
200 g
1 ks
2 ks
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penu. Pridáme vodu, olej a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva.

  2. 2

    Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov. Cesto pečieme cca 30 minút na 200 stupňov.

  3. 3

    Pudingy, smotanu a kompóty, celé aj so šťavou dáme do uzatvárateľnej misky a začneme hrkať. Hrkáme pokiaľ nemáme hustý puding. Puding natrieme na vychladnuté cesto a môžeme poliať čokoládou.

Diskusia k receptu

dorisa
@3sandra3 , ano je to Dr.Oetker Creme Olé, puding bez varenia, hotový za 3 minúty. Ja som z neho nerobila ešte,ale som ho mala v balíčku od Dr. Otkera(výhra).Čo viem, tak je vanilkový, čokoládoý a už aj kokosoý. @monciq , páči sa mi ten tvoj koláčik.
baboja
Poznam to ako Trasena torta,ako kolacik som to este nevidela.Napad je to velmi zaujimavy a urcite vyuzijem.
nadia56
vyborny kolacik, aj ja ho robievam, na plech alebo do tortovej formy, dakujem za pripomenutie, pekny den vsetkym:-)
1956
Aj ja ho poznám ako trasená torta, ale je to málo, tak dávam tiež na plech.Je to výborný koláč,hlavne rýchly keď sa ohlási nečakaná návšteva.Ja pridávam namiesto mandariniek ananás - lepšie mi chutí.
babuscha
súhlasím, variáciám sa medze nekladú ale nám najlepšie chutí s madarinkovým kompótom a vanilkovým pudingom, skúšala som aj čokoládový s jahodami, ale na pohľad bol ten krém .....
1x eva58
evanaaa
Tento trasený krém som párkrát robila, ( trasie sa len krém, nie korpus!) , je rýchly a dobrý, či už na hotové koláče alebo kúpené korpusy do zásoby. A ak sa spraví torta doma, ako Monciq, tak je ešte lepšia.
luciab
mnam, musi byt vyyborny...najblizsie urcite urobim. nevedela som, ze existuje takato finta na "rychlo krem" na kolac.
marienka44
@Monciq ,v akej forme sa pecie cesto? V tortovej alebo len na plechu. V diskusiach je stale rec o trasenych tortach. :-)
nadia56
marienka44, traseny je len krem, tortovy korpus treba len upiect a potom naplnit trasenym kremom, ak nechces tortu, tak cesto vylej na plech a sprav kolacik, je to jednoduche, rychle a velmi velmi dobre:-)
zdezda
marienka44, korpus si urob aký máš najradšej, ja som robila olejový, hrnčekový na plech, lebo tej plnky je habadej :-)
orchidea
tiež to robím ako trasenú tortu, na vrch ešte šľahačka a čokoláda...
evanaaa
Ako som spomenula, ak je doma aj hotový, kúpený korpus a potrebné ingrediencie, po príchode nečakanej návštevy je o chvíľu torta hotová. Ale mne nestačili 2 šľahačky, kompóty a pudingy, zdalo sa mi to málo,ak som tortu rozkrojila a dala aj navrch, druhýkrát som použila trojmo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia