Pečený bôčik s becherovkovým pyré

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 17. augusta 2011
Pečený bôčik s becherovkovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1000 g
300 g
1 ks
2 ks
50 ml




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik vložíme do studenej vody spolu s korením a zeleninou a varíme na malom ohni 4,5 hodiny. Uvarený bôčik vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame ho na malé kúsky a opečieme na oleji z každej strany.

  2. 2

    Jablká prekrojíme, poukladáme na plech a vložíme do rúry. Pečieme, kým nie sú jablká mäkké.

  3. 3

    Potom ich prepasírujeme cez jemné sitko a do pyré pridáme becherovku. Opečený bôčik podávame s jablkovým pyré.

Diskusia k receptu

abdul
Zastaví policajt vodiča : Pili ste ?
Nie.
Ale veď ste nafúkali.
To ja od pečeného bôčika.
evanaaa
Abdul, ale si ma rozosmial, ale toto sa kľudne môže stať, len ten polkicajt bude nechápavo pozerať. Bohvie, ako by to bral. Ale ten recept môže byť dobrý, len nemáme doma žiadnu becherovku ( ani nijaký iný alkohol). A ten preklep treba opraviť - policajt....
evanaaa
Asi pomalé varenie-lepší výsledok ( a väčší účet za plyn-elektrinu).
pravdah
Lebo pomale varenie je setrne k enzymom a teda jedla maju lepsiu chut. A mozno aj vacsiu hodnotu. Spomenme si na varenie nasich starych mam. Ten ucet nemusi byt vacsi, nizsia teplota-nizsi prikon.
grandma
Recept sa mi páči - môže to byť dobré - ale tiež nechápem to dlhé varenie veď sa to musí rozvariť, nie?
tetuska
píše na malom ohni, tak asi nie... ale po 4 hod. by ma asi prešla aj chuť na túto dobrotu...
vcelka
Presne tak. Je to chutnejšie a voči všetkým dobrým látkam šetrnejšie. Neviem, prečo by nás mala prejsť chuť na takúto dobrotu, keď naozaj aj naše staré mamy dali jedlo na sporák už ráno a varili až do obeda. To je pravý kuchár a nie ten, kto nahádže čo dom dal na panvicu a o chvíľu má na na stole "minútku". Nie je to prvý raz, čo profesionál doporučuje pomalé varenie pri nízkych teplotách.
lednarpatrik
pekný večer vsetkym
Len chcem všetkym napísat presne ako to varím ja v mojej kuchyni.
Celý kus bočika si zavákuujem spolu s jedným bobkovým listom , kuskom cibule , plátkom mrkvy , soľou , kvapkou olejom a nového korenia.
Takto zavákuovaný bočik dám do konvektomatu a nastavím paru ( teda varenie) na 60 stupnou.
Maso si pri pomalom varení a pri nižšej teplote uchová šťavu vo vnútrí a je ovela chutnejšie.
Ja ho nechávam pri teplote 60.C 8 hodín v konvektomate.
ak mate dalšie otazky odpoviem Vám rad
Patrik Lednár
1x safran




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia