Jemný mrkvový krém

bublika - fotkabublika, 12. augusta 2011
Jemný mrkvový krém
Foto: bublika

Ako možno viete mám rada polievky, my všetci doma, a rada skúšam nové chute.Tu som sa nechala inšpirovať jedným zahraničným časopisom a vznikla z Zobraziť celý popisAko možno viete mám rada polievky, my všetci doma, a rada skúšam nové chute.Tu som sa nechala inšpirovať jedným zahraničným časopisom a vznikla z toho jemná zaujímavá chuť.stojí za vyskúšanie

Suroviny





Postup

  1. 1

    cibulu nakrájanú na kocky orestujeme na oleji pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a podusíme cca 5 minút.

  2. 2

    zalejeme slepačím alebo zeleninovým vývarom a keď prejde varom varíme ešte asi 15 minút (na jemnom ohni)

  3. 3

    pridáme nasekanú bazalku (asi dve polievkové lyžice) a necháme ešte pár minút povariť. potom polievočku rozmixujeme na hladký krém. (ja som dávala cca 750ml vývaru na asi rovnaké množstvo mrkvy). pokiaľ je polievka moc hustá môžeme ju ešte vývarom rozriediť.

  4. 4

    posledný bod je rovnako dôležitý ako tie predtým, pretože doplní tú zaujímavú chuť. navrch dáme postrúhaný grana padano syr (alebo jemu podobný) a pokvapkáme balsamico redukciou (ja som už nemala redukciu tak som použila klasický balsamico ocot - ale jemne!)

  5. 5

    výsledok je zaujímavá chuť Tip: vyskúšajte tiež s tekvicovým olejom a troškou chilli navrch :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bozulka
Polievky mám rada,podobnú som varila keď boli deti malé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia