Držkové rezne či fašírky

haston - fotkahaston, 24. augusta 2011

Môj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári, že robím držkové rezne trochu inak, rozhodol som sa Zobraziť celý popisMôj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári, že robím držkové rezne trochu inak, rozhodol som sa zverejniť môj spôsob prípravy.

4
porcie

Suroviny

asi 600 g uvarené zomleté
1 ks
1-2 ks
1 ks
2-3 strúčik
asi 200 g na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Umyté držky uvaríme v slanej vode domäkka a zomelieme. Cibuľu a cesnak rozmixujeme na kašičku, pridáme do zomletých držiek, spolu s namočenými a vyžmýkanými rožkami (žemľami). Do premiešanej hmoty pridáme vajce (ak sú malé, aj 2), rascu a čierne korenie, prípadne soľ . Ešte raz premiešame a v prípade redšej hmoty zahustíme trochou strúhanky. Polievkovou lyžicou vykrajujeme a obalené v strúhanke formujeme fašírky podľa našej chuti väčšie či menšie. Hotová zmes môže chvíľu postáť. Vyprážame v horúcom tuku a podávame s varenými zemiakmi či zemiakovým pyré. K tomu, samozrejme, zelenina podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

tati2008
Mame radi drzky,okrem syna.Taka dobra domaca drzkova,mnam.Manzel bude rad,ked mu napeciem aj rezne.Dakujem za tento recept.
haston
držková je držková, ale občas je dobré zmeniť repertoár. :-)
letisia
Bežne robím držkovú polievku, držky na paprike, zapekané držky, držky na smotane, ale fašírky som ešte nerobila. Tvoj recept ma veľmi potešil, určite ho čoskoro vyskúšam.
haston
to som rád, že môj recept nezostal bez odozvy. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia