Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. septembra 2011
Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept)
Foto: tatranka

Je to zaujímavé a chutné jedlo.Už dávnejšie som tento recept videla predvádzať na TV Príma.Páčil sa mi a tak som ho vyskúšala a zaradila Zobraziť celý popisJe to zaujímavé a chutné jedlo.Už dávnejšie som tento recept videla predvádzať na TV Príma.Páčil sa mi a tak som ho vyskúšala a zaradila do nášho jedálnička.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

250 g
70 g
3 ks väčšie
3lyžice
pol lyžičky
podľa chuti
1 strúčik
1,5 deci
podľa počtu porcii na placky
trochu
pol lyžičky
4 strúčiky
pol káv.lyžičky
na vysmaženie placiek
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Na cibuľové oškvarky rátame na porciu s jednou stredne veľkou cibuľou. Tú očistíme a pokrájame na kolieska.Rozdelíme ju podla vrstiev ako narástla.Takto ju vhodíme do horúcej vody a blanžírujeme asi 3 minúty.Potom ju precedíme. Pripravíme si hladkú múku s korením na divinu,trochou soli.

    Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si obalíme v troche múky oblanžírovanú cibuľku.Potom do misky s múkou a korením prilejeme vodu a urobíme si cestíčko,v ktorom namočíme cibuľku.Vhodíme do horúceho oleja a vidličkou oddeľujeme kolieska cibule.Majú tendenciu sa zlepiť.Keď sú pekné upečené do hneda,vyberám cibuľku na papierové servítky tuk nechať odsať.

    Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu sú už hotové cibuľkové škvarence-oškvarky. Medzi tím si ostrúham zemiaky na placky, prichutím soľou,majoránkou, múkou,cesnakom,razcou a vysmažím v dolkovej forme malé placky.

    Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako poslednú chystám kačaciu pečeň.Je mäkučká.Dám rozpáliť masť pridám trochu cibuľky a vhodím pokrájanú pečeň na pásiky.Na koniec,keď je pečeň hotová,čo trvá 5-7 minút,Pridám roztlačený cesnak.Odstavím. Soľou a korením dochucujem už v odstavenej panvici.

    Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Servírujem dve malé placky,na to kačaciu pečeň. Hodne čerstvej zeleniny.A príloha je oškvarková cibuľka.Manžel má rád aj jógurtový dresing s kôprom.Tým zalejem pečienku.No ten tam už byť nemusí.

    Kačacia pečeň s cibuľkovými oškvarkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bibia1
tak to je paleta chutí aj farieb, krásne - KK
jerica
@tatranka krásne si sa pohrala s úvodným foto aj fotopopisom, z pečienok mám rada len domácu husaciu upečenú v husacej masti s čerstvým chlebíkom alebo pečivkom,priznám sa dobrovoľne bez mučenia neviem či by som robila tak tú cibuľu a pečienku,úprimne poviem nechcelo by sa mi hoci ten môj by to neodmietol mať naservírované,ja radšej spravím slivkový osúch.
ketty3811
pekné,zaujala ma tá cibuľa.Recept pekne pripravený a nafotený.:-)
tetrisss
To musi byt chutne, cibulku som uz videla takto robit, ale nikdy som to neskusila, ale mozno nastal cas :), cibulu mozem na vsetky sposoby. Celkovo je to urcite jedno z tych nezdravych a chutnych receptov.
ancicka
Nezdravé,ale položme si ruku na srdce,kedy jene zdravo.Ved to čo kupujeme /nechcem menovať/,tak asi málo z toho je zdravé.A pri naších platoch si to málokedy môžme dovoliť.Zdravé stravovanie je veťmi drahé.Ja cibuľu môžem na každý spôsob a pečienku moc nemusím,ale nepohrdnem.
jamyyy
ja tu cibulu dam do zakysanky, necham asi 10 min. a potom ju obalujem , muka, sol, mlety peper a trochu zltej kukuricnej muky.....
kuchticka
@tatranka , velmi pekne a zaujimave ako obycajne. Cibulu mam rada a ked ju idem krajat vzdy ten nalepsi prostriedok s cibule zjem (surove). Takto pripravenu cibulu som uz videla, ale asi by sa mi nechcelo - nemam cas - robit takto pracny recept. Je to skutocne recept pre gurmanov a tych, co maju cas a vela trpezlivosti takto cibulu pripravit. Taku pecienku ja asi ani nezozeniem; ale nikdy som ju nezhanala, tak neviem.
tatranka
@jerica vieš aj ja mám rada husaciu pečeň v mastičke.No kačicu sme mali dva krát a tak som si pečienku zvýšila práve pre tento recept.
@tetrisss tá cibuľka,práveže tým ochutením korenia na divinu,dostane ohromnú mäskovú chuť.Robím ešte cibuľku podobne v múke,červenej paprike a v čiernom korení.Tiež výborné.
@kuchticka vidíš aj ja som si ju odložila z celých dvoch kačíc.
@ancicka páči sa mi tvoj komentárik.My vieme čo dnes je zdravé a čo jeme?
Vyrastala som na bravčovej masti,slaninke a to čo sa pritrafilo.Veľa toho na výber nebolo.Kdeže toľko všakovakej zeleninky ako dnes...A toho ovocia?
No neviem,čím to je,ale ako vraví môj mladý sused.Práve to mu chutí,čo je nezdravé. Vraj,zabijemsa? ....Myslím,že tak nejako je to aj so mnou.Možno kým človeka nezastaví nejaké obmedzenie z choroby.
Diety a obmedzenia rešpektujem. Myslím,že každý si vyberie to čo môže a čo mu chutí,bez poškodenia na zdraví.
tinca
@tatranka krásny a chutný rcp, mňam, ale žiaľ ja to nemôžem, ak raz za čas tak zajačiu, tá je diétnejšia. Ale námet pekný aj tá by sa dala takto pripraviť:)
miskam
Nadherné jedlo hodiace sa k prichádzajúcej jeseni.
tatranka
@tinca tento druh cibuľky robím aj k iným opekaným mäskám.
@miskam vieš,že som na to myslela keď som zakladala recept,že je to už jesenné jedlo? Áno sú typicky letné,jesenné a aj zimné jedlá.Ktoré varím v určitom čase.
dogagador
vyborne, toto sa da spravit aj z kuracich pecienok, vyborny nament na obed. vdaka
ps: minule som mala "fried onion"=vyprazanu cibulu a bola mimoriadne dobra, lebo bola nakrajana na tenucke pruzky - odporucam vyskusat
danculka
recept ukladám,je chutný a pekne spracovaný,super,ukladám....
ola111
To musí byť dobrota,musím pozháňať kačaciu pečeň,ale takú domácu,potom skúsim.
tatranka
@marienka44 máš bystré oko.Pravdaže sa dáva.No mne sa v recepte stratila.Vďaka.už som to napravila.A ďakujem za pochvalu receptu.
@ola111 to môže byť aj kuracia pečeň.
marta5
Nádherný recept,určite vyskúšam.Ukladám do kk.Ty dávaš skvelé recepty.
jurka
Konečne viem, ako robia v reštauráciách tie výborne chrumkavé cibuľky. Ja by som ich jedla snáď ku všetkému. Už sa teším na tvoju dobrotu. Ja keď robím zemiakové placky, nastrúham zemiaky na hrubšie. Placky sú potom výborne chrumkavé. A ak 1/3 - 1/2 zemiakov nahradím nastrúhanou tekvicou... Mňamózne a mám aspoň trochu menšie výčitky svedomia ohľadom zdravého stravovania :)
tatranka
@jurka aj ja mám rada všetko chrumkavé,cibuľku aj zemiačky.Tak ako ty robíš zo zemiakov hrubšie nastrúhaných placky,ja tak robím zemiakové hniezda.Myslím,že ich tu mám tiež uvedené na Vareche v receptoch.A tiež zemiakovú slamu opekanú,ale to sú ešte dlhšie zemiakové rezance.
cica2
to musí byť dobrota, krásny recept a lákavý!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia