Pečené kurča bez kostí

motozuzika - fotkamotozuzika, 22. septembra 2011

Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im Zobraziť celý popisVarila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im raz upiekla kuriatko bez kostí a ešte z nich bola aj výborná polievka :-)

5-6
porcií
30-40 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
0,5 dl
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kurča naporcujeme: odrežeme krídla (konce odkrojím do polievky), stehná, ktoré prekrojíme na horné a dolné, a prsia bez kostí. Na porciách necháme aj kožu. Stehná vykostíme. (Krídla dávam zvlášť do mrazáka a keď ich je 10ks, grilujeme ich naraz) Keďže prsia bývajú veľké, prekrojím ich na 2-3 rezne.

  2. 2

    Všetky kúsky kurčaťa osolím, okorením, posypem paprikou a kari korením.

  3. 3

    Na panvici alebo pekáči rozpálim olej a všetky rezníky orestujem narýchlo z obidvoch strán, aby boli šťavnaté.

  4. 4

    Mäso poukladáme do pekáča (ak sme restovali v ňom, tak netreba :-)), podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov C na 20-30 min.

Diskusia k receptu

majkaj1
No, dnes ho vyskúšam na obedík a potom napíšem, ako to chutilo mojej rodinke....vďaka :-)
svetlana9
kari korenie nepoužívam, cítim ho potom ešte tri dni v tráviacom trakte. To vykostené kurča by som posolila, posypala trochou vegety, červenom sladkou paprikou, trochou rasce a dala by som na neho ešte cesnak. Opečené najskôr na oleji by som ho preložila na plech vyložený najskôr papierom na pečenie a na to dávam alobal - výhoda z toho plynie - nemusíte vôbec umývať plech. A keby som medzi mäsko dala ešte americké zemiaky - to by bola bašta. Dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia