Zemiakové placky delikates

glosterka - fotkaglosterka, 23. septembra 2011
Zemiakové placky delikates
Foto: glosterka

Máte chuť na chrumkavé zemiakové placky? Zostali vám varené zemiaky a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept a máte vynikajúcu večeru alebo prílohu Zobraziť celý popisMáte chuť na chrumkavé zemiakové placky? Zostali vám varené zemiaky a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept a máte vynikajúcu večeru alebo prílohu k obedu ;-).

35
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-400 g varené
3 ks veľké surové
3 ks
2 ks veľká
8-10 strúčikov
3 KL
5-6 KL
200-300 g




Postup

  1. 1

    Varené zemiaky najemno nastrúhame do misky. K nim nahrubo nastrúhame očistené a umyté surové zemiaky. Pridáme ostatné suroviny, múku dáme podľa potreby, aby sme nemali príliš husté a ťažké cesto.

  2. 2

    Ja som si dnes takto makla a pripravila som si cesto na večeru. Rozdelila som to na 1/2 a bude aj na zajtra na obed alebo na večeru. V chladničke sa tomu nič nestane :-).

    Zemiakové placky delikates - obrázok 2
  3. 3

    Veľkou lyžicou odoberáme cesto, na rozpálený olej kladieme kôpky, ktoré roztiahneme do požadovaného tvaru a vysmážame do zlatista.

  4. 4

    Tip nielen pre milovníkov špaldy: Kto nemôže bielu pšeničnú múku, pridá do cesta podľa potreby špaldovú múku hladkú v kombinácii so špaldovou krupicou.

Diskusia k receptu

renama
hmmmmmm tak toto vyskúšam..................zemiakové placky u nás idú, tak skúsim aj takéto. Ďakujem :)
evanaaa
Ničo podobné som už niekde videla, zaujímavá je tá hrubá múka, takže by som dala potom tú hladkú špaldovú alebo inú hl. celozrnnú, a pre lepšiu chuť by som si cibuľku zvlášť upražila. Dobre to vypadá na obrázku, lákavo, a iste chutno.
ketty3811
ja placky môžem.:-) Takto som ich ešte nerobila.Určite stojí za vyskúšanie.:-)
glosterka
Ahojte milí Varechári! :-) Tieto placky sú mňam - rodina mi ich pochválila! Dnes bola skvelá večera a zajtra dovysmážam polovicu. Nádherne voňajú a sú jemnučné, chrumkavučké a super prepečené.
kuchticka
Vyzeraju krasne, hned bych skusila. Ked ostanu varene zemiaky u nas, tak tiez robim placky, niekdy pridam trochu tvarohu a su zasa inaksie.
alexdidi
Stojí to za vyskúšanie, varené zemiaky sa zvyšujú dosť často....vyzerajú výborne
tinca
mne raz tiež zostali varené zemiaky a pridala som ich, boli dobré
22lucifuk22
mňam zemiakové placky zbožňujeme.. tak nabudúce keď vystanú varené zemiačky, určite skúsim aj tieto ;)
glosterka
:-) Som rada, že s tešite z nového receptu. Varené zemiaky majú pekné zúžitkovanie v kuchyni = nielen na sladko na guľky a šúľance atď., ale aj na slano. A to je fajn. Môžme si z nich takto pripraviť to čo nám chutí a kedykoľvek!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia