Pečený rolovaný bôčik

prevu - fotkaprevu, 27. septembra 2011
Pečený rolovaný bôčik
Foto: prevu

Tento recept je pôvodne od J.Oliwera,trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v páce.Je to mnohostranne využitelné jedlo,resp.od podávania za tepla,studena k Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne od J.Oliwera,trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v páce.Je to mnohostranne využitelné jedlo,resp.od podávania za tepla,studena k rôznym príležitostiam a samozrejme možnosti rôznych priloch(vlastná kombinácia).Je to jednoduché a aj na vzhľad,celkom dobre vyzerajúce jedlo.

50-60 minút
na 220-250 °C

Suroviny

cca-2,5kg
cca-2dcl
1ml
1ml
1ml
  a potravinársky povrázok




Postup

  1. 1

    Bôčik sa snažíme kúpit v tvare obdlžníka.Rebra vyrežeme,kožu stiahneme

    Pečený rolovaný bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Potom bôčik nadrežeme(neprerežeme celkom)na pásiky a posolíme(podľa vlastnej potreby).Pripravíme si olejový pác-2dcl oliv.oleja,kurkumy,kari korenia,papriky a po zmiešaní potrieme bôčik.To isté zrobime z rebrami avšak bez nadrezania.Druhú stranu bôčika posypeme grilovacím korením.Nakoniec vrchnú(mesitú stranu) posypeme bazalkou

    Pečený rolovaný bôčik - obrázok 2
  3. 3

    Potom bôčik začneme rolovať až ho previažeme.Následne ho zakryjeme a dáme aspoň na dva dni do chladničky.Z rebrami môžeme urobiť to isté alebo ich hneď upravíme pečením na oleji(masti).Opečieme na oleji zprudka obe strany,podlejeme vodou,dusíme a zapekáme. Po odležaní pečieme bôčik v pekáči z trochu olejom a podliatou vodou súčasne-zakritý!Takto pri 220stupňoch dusíme a po asi 40-45min.odkrijeme a dopekáme asi 25-35min.pri opakovanom oblievaní.Žial momentálne som nemohol dodať foto upečeného nakoľko sa piekol inde

    Pečený rolovaný bôčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

garanco
Dobrý postup, iste aj výsledok tomu zodpovedá:-))
Zrolovaný bôčik si zabalil do papiera na pečenie (tak mi to pripadá na obrázku)? Príležitostne urobím!
sonal
neviem si predstavit, ako taky hruby bocik zrolujem..a keby to bol papier, tak ho predsa nebude korenit...
duschko
Bocik milujem na vsetke sposoby. Takto upraveny nepoznam. Hned by som sa do neho pustil. Moj cholesterol musi na cas ustupit. Ukladam do MKK
tetuska
ja tam nikde nevidím papier, ešte by som uvítala prierez bôčikom...
tatranka
Tvoj bôčik je pekne spracovaný,zavinutý,zviazaný,takže po schladení sa bude pekne krájať na porcie.No mne tu chýba cesnak,ktorý ja dávam na všetky mäsá,ktoré zapekám.Ale to nie je chyba.Možno ho vy nemusíte.Pekný recept.
diabambulka
páči sa mi recept aj na ten pác a nápad s tým rolovalím, žiadna plnka, len pácik a mäsko po upečení musí byť priam super...
prevu
Zdravím,
nie,žiaden papier,bôčik na obrázku je ešte pred upečením,nechcel som posielať staré foto(bolo totiž z dátumom),môžete koreniť podľa seba ale kombinácia kurkumy,kari,oliv.oleja, po dvoch dňoch ma dobrú chuť.Samozrejme až tesne pred podavávaním(naporcovaním)odstránte motúzik.K hrubosti bôčika,máme vybornú mesnu a nie veľmi masné bôčiky ale to záleží len od Vás,Váš postoj k cholesterolu.Netreba sa obávať rolovania,skúste.Ďakujem
dvojicky
urcite aj tak chuti ako skvele to vyzera ...vyskusam to aj ja ,snad nic nepokazim:)Dakujem za napad.....H
garanco
Príležitosť bola, bôčik som urobila, výborná kombinácia chutí (mne to chutilo ďaleko lepšie, ako klasika- cesnak, rasca..) výborné!! Vďaka za recept!
hubata
Nakukla som sem ako si dal recept na vykosťovanie kuraťa a vidím že aj toto je dobrý receptík, chutný, voňavý, zaslúži si aby bol v mojej KK. Vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia