Šunkafleky fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 10. októbra 2011
Šunkafleky (fotorecept)
Foto: rennatte

Čo bude dnes na obed? Heeeeej šunkaflekyyyy :-)

Suroviny

1 balík
200 g
1 ks
200 g
100 g
2 lyžice
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Na opraženej cibuli podusíme nakrájanú, alebo nastrúhanú hlávkovú kapustu, osolíme, osladíme a primiešame uvarené fliačky.

    Šunkafleky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na suchej panvici upražíme na kocky nakrájanú slaninku, keď pustí šťavu pridáme nakrájanú šunku a premiešame. Úžasná vôňa :-)

    Šunkafleky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame k fliačkom, alebo pridáme až na tanieri.

    Šunkafleky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

grandma
Fliačky so šunkou sa podľa mňa robia úplne ináč - neviem odkedy sa tam dáva kapusta a kde je vajce a okrem toho šunkofleky sa zapekajú v rúre.
dorisa
V reklame ich neukázali, ale tieto určite chutili:) každy si varí, ako mu chutí, ja tiež šunkafleky zapekám, ale to neznamená, že iné jesť nebudem.
medovnicek
každý varí podľa seba a tieto vôbec nevyzerajú zle, ja by som sa veru ponúkla
pipina222
mnaaaaaaaaaaam!!!!! tak toto vyskusam stopercentne! dakujem za recept!
rennatte
grandma v profile pises ze mas rada nove recepty a aj rada vymyslas, tak to aj ja :-), tak preto nie su zapekane a je tam aj kapusta
2010
@grandma , keby kazdy prispieval k tejto stranke tak ako vy, tak je tu 0 receptov a 100 stran staznosti. Takze co by sa stalo postavit sa od pocitaca a ist do kuchyne a spravit tie ozajstne sunkofleky , rad sa poucim.
@Rennatte , velmi pekny recept .
tonicka53
@rennatte , veľmi pekný recept, pre mňa tiež nový, lebo ja tiež šunkafleky zapekám ale tento už mám aj vytlačený a zajtra ho vyskúšam /dnes je už po obede :-)/. aj staršie kuchárky sa majú čo učiť od mladších, ja mám dcérku v tvojom veku a tiež ma veru všeličo naučí variť "po novom". Ja som recept prijala s radosťou. Vďaka za neho a krásne foto, až sa slinky zbiehajú :-)))
zitar
Mne sa tento receptík veľmi páči a okrem toho aj vyhovuje, lebo moji doma nemajú radi zapekané cestoviny, ale cestoviny, ako také, áno.
macusa
mnaaam moze byt!
a asi by som skusila s kyslou kapustou na cibulke
tatranka
Je to vlastne klasika varenia,tiež ich robím,len fliačky si robím domáce.
evanaaa
Mne sa to páči, je to ako dva recepty v jednom - kapustové, aj šunkové fliačky dokopy, takže to dvojnásob viac chutná, zaznačím si to do KK, príde aj na to čas. A viac mi tam ide tá hlávková kapusta ako kyslá, aj keˇvyskúšať sa dá aj tak.
sany11
mnam tak toto vyskusam a uz sa na to tesim.vyzeraju mnamkovo.
modrykamen
No neviem. My odjakživa varíme domáce rezance, či fliačky s podusenou kapustou a prerastanou vyškvarenou slaninou, či škvarkami. A pridávame prelisovaný cesnak. Šunkofleky zasa zapekáme s udenou šunkou a rozhabarkovaným vajíčkom. Ale to sme my. Každý si svoje jedlá volá ako chce, hlavne nech to chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia