Šarišská roláda

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
75 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
3-4 plátky




Postup

  1. 1

    Mäso rozdelíme na 2 časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a nakrojíme. Vyklepeme čo najväčší plát. Osolíme, potrieme horčicou, okoreníme a posypeme bylinkami.

  2. 2

    Mleté mäso si spracujeme s vajíčkom, soľou, korením a namočenou žemľou.

  3. 3

    Na plát okoreneného mäsa dáme mleté mäso a pridáme údené plátky. Zrolujeme a môžeme previazať niťou. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou.

  4. 4

    Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do rúry predhriatej na 220 °C na hodinu. Dusíme.

  5. 5

    Po hodine vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme, stačí 10 –15 minút a vyberieme. Prerežeme a podávame s ryžou či zemiakmi

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia