Lečo s fazuľou v novom šate fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 27. októbra 2011
Lečo s fazuľou v novom šate (fotorecept)
Foto: alexdidi

Tohto roku som zavárala lečo novým spôsobom,bez predvárania,podľa rád z diskusie tu na Vareche.Chcela som ho vyskúšať,tak bola z neho chutná a vaľmi rýchla Zobraziť celý popisTohto roku som zavárala lečo novým spôsobom,bez predvárania,podľa rád z diskusie tu na Vareche.Chcela som ho vyskúšať,tak bola z neho chutná a vaľmi rýchla večera.Recept je veľmi jednoduchý a ani by som ho tu nedávala,je to len kvôli tomu,aby som pripomenula a poďakovala sa za výborné lečo ako polotovar na radu od @zofos.

15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

 ,alebo červená z konzervy
 /feferónka/
  (olej)




Postup

  1. 1

    Keďže lečo je bez cibule,môžeme jej dať viac.Teda na masti alebo oleji podusíme do sklovita cibuľu pokrájanú na mesiačiky,pridáme aj pokrájaný cesnak a chilli papričku(kto má rád pikantnejšie).Pridáme lečo a ešte chvíľu podusíme.

    Lečo s fazuľou v novom šate (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Primiešame fazuľu a už len prehrejeme.Podľa potreby osolíme a okoreníme.

    Lečo s fazuľou v novom šate (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vylejeme do zapekacej misy a na vrch poukladáme kolieska klobásky.Tak ako je do varenia vhodné len kvalitné víno,platí to aj o klobáske.Nie veľmi suchá,ale určite nie mäkké párky,točená a pod.Dáme zapiecť do rúry asi na 10-15minút.

    Lečo s fazuľou v novom šate (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou alebo dobrým čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu

dorisa
Druhýkrát počujem, že lečo s ryžou....mne sa to nejako nahodí, ale musím vyskúšať, máš ho pekné. Lečo s fazuľou som aj ja zavárala, nevedela som, ako sa je, ale už som ho tiež použila (pod mäso).
alexdidi
@dorisa ,pravdupovediac ja ryžu nemám rada,tak aj toto lečo som jedla s chlebíkom,ale moja svokra ho je takto, tak sme skúsili a našim to chutilo s ryžou.Možno preto,že nie je s vajcom.Ináč,lečo s fazuľou je veľmi dobré aj do tortil a môže sa pridať tiež klobáska alebo iné mäsko.
abdul
Isto stojí za vyskúšanie. Ale dobre to vyzerá.
sovka62
S tou fazuľou to bude dobré, vyskúšala by som, hoci lečo až tak veľmi nemusím, ale fazuľa mi chutí. A s ryžou? Doma sme ho jedli vždy so zemiakmi alebo s chlebom. Keď som sa vydala, manžel t rval na tom, že lečo sa je s ryžou, tak som si zvykla a teraz mi to už tak chutí. Zato som si nezvykla na plnenú papriku s knedľou, to mi vôbec nejde do kopy, mne sa k nej žiada krumplička.
dorisa
Ja ryžu milujem,dokonca aj ku vyprážanému mäsu ju jedávame, a k plnenej paprike...len chlebík.
haston
ryžu jedávam len v hurkovej kaši, rizote a klužskej kapuste, ale raz som ju jedol aj s lečom.
kuchticka
Ze leco s ryzou pocujem porve. Ja podavam leco iba so zemiakom, alebo dobrym pecivom - chlieb, rozky. Ja toto vsak skusim s fazulou a bude to isto chutne.
zdezda
:-)))) lečo s ryžou je super(bez vajec), veď aj plnená paprika je vlastne lečo s ryžou, no v inej podobe, preto k nej už nemusím zajedať nič :-)
bljachamucha
Lečo je klasika s chlebom,ale netreba sa "báť" vyskúšať aj ináč,stále to stojí za to.My zvykneme aj so zemiakmi,aj ryžou,podľa mňa je všetko dobré.Pekný receptík,dakujem,vyskúšam...do zjedenia...
jarunka
Leco s ryzou mame radi. Miesto vajicka fazulka... moze byt.
marianne69
vyborne to bolo,leco som nemala,tak som dala cerstve paradajky a papriku a fazulu som uvarila zvlast,ja som sa nabastila ako drevorubac a moj muz tiez:-)
alexdidi
Z čerstvých surovín je určite najlepšie a som rada,že chutilo....
evitanasa
lečo s ryžou milujem, je to fakt veľmi dobré........lečo teda zelenina a párky bez vajíčok....mňamka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia