Smažená jesenná bedľa fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 3. novembra 2011
Smažená jesenná bedľa (fotorecept)
Foto: rennatte

Táto jeseň je biedna na hríby, tak aspoň aspoň s troškou bedlí sme si pochutili.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

kolko nájdeme
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Najprv sa vyberieme na prechádzku do lesa a dobre sa rozhliadneme a hľadáme biele hlávky ktoré vykúkajú z trávy

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    aj takáto štíhla slečna sa so zatvorenou hlávkou sa našla

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a aj takéto malé ufo

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    no a toto je posledná krásavica dnešného rána

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    celú túto biednu nádielku očistím od stopiek, umyjem a nakrájam na menšie kúsky, osolím a prudko osmažím

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    aj z druhej strany, podávame s chlebom, tento raz ho muselo byť viac ako hríbov, aby sme sa zasýtili :-)

    Smažená jesenná bedľa (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
jéééj,, bedle môžem vždy, len škoda, že tú možnosť mám málokedy
lyali
Že biedna nádielka - ja na ňu hľadím ako na zázrak! A tíško slintám :-)
domci4
mňáám dala by som si a ako veľmíííí...závidííím
jelenik
u nas sa robi bedla len takymto sposobom, ale ja nasypem aj rascu do klobucika /vytrusnice/. Veru pochutka.Ja som vsak dnes zo zahrady priniesla pekny trs vaclaviek, ktore nevyrastli v septembri, ale az teraz. Aj minuly rok boli na tom istom mieste, no dnes ma prekvapili a tak budem zajtra zrejme varit hubovu polievocku.
sovka62
Ja huby nejem, ale u bedlí spravím občas výnimku, nie sú také protivné hríbové ako ostatné huby (teda pre mňa, viem, že je to nezmysel). Najradšej mám bedľu červenajúcu, to je tá na druhom obrázku a rastie len jeseň, na rozdiel od tých ostatných, to je bedľa vysoká. Z tej štíhlej slečny robievam paprikáš so smotanou, rovnako ako kurací a aj podobne chutí. S haluškami ho teda určite môžem, huba-nehuba.
tatranka
Vieš,čo je na tomto recepte ohromné? Že si si ju spojila s prechádzkou v lese.
Bedle milujeme a pripravujeme si ich na via spôsobov.Ináč aj tie trochu znehodnotené a zmrvené vysuším a potom pomeliem na prach.Je to ohromná korenina do polievok.
svetluskkaa
milujem bedle,tento rok som mala raz kedze neboli.Ja to namiesto oleja robím na masle :)
cica2
nádherný recept a bedle zbožňujem:)
laurika1
Robievame ... Ale taký mix - dubáky , bedle , masliaky :))
rimanka3
ja poznám len vyprážané ako rezeň, toto je jednoduchšie, ak nájdeme, spravím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia